Tiikereillä pirteä kauden alku

Kokkolan Tiikerit on aloittanut lentopallon mestaruusliigakautensa hyvällä vireellä. Viime kaudella. sarjapaikkansa niukasti säilyttänyt kokkolalaisjoukkue on asettanut tässä vaiheessa tavoitteen sijoittua runkosarjassa kahdeksan joukkoon. Uudistuneessa joukkueessa on sekä vankkaa kokemusta että nuorta ketteryyttä.

joukkueurheilu
Kuvassa Kokkolan Tiikerien harjoitukset, etualalla valmentaja Tommi Tiilikainen

Kauden lopussa sijoituksen odotetaankin olevan aivan muuta kuin vuosi sitten. Tiikereitä luotsaa vain 25- vuotias Tommi Tiilikainen. Hän sanoo joukkueen hitsaantuneen hyvin yhteispeliin.

Tämä näkyi kauden toisessa pelissä. jossa vastassa oli Raision Loimu. Ottelu venyi viiteen erään.

- Oli hyvä, että saimme kauden alkuun tuollaisen todellisen mittauksen paineensietokyvystämme ja joukkueen henkisestä kyvystä. Toki on hirveän raskasta, jos tuollaisia pelejä joutuu pelaamaan hirveän usein. Pidin sitä kuitenkin hyvänä. Ollaan taas pikkuisen enemmän joukkue, Tommi Tiilikainen tulkitsee niukasti voitetun ottelun etua.

Tiikerit on saanut kauden alkuun kaksi voittoa, jotka ovat tuoneet itseluottamusta joukkueeseen. Vuoden takaisesta hapuilusta ei ole tietoakaan.

Puolet joukkueesta on uusia. Kokemusta edustavat vaikkapa monien maaotteluiden Urpo Sivula ja Tomi Rumpunen.

Joukkueen erityisenä vahvuutena Tiilikainen pitää hakkurivoimaa ja laidoilta löytyvää iskuvoimaa.

Urheilujoukot kutsuvat libero Kermistä

Tiilikaisen mukana Kokkolaan jo viime kaudella tullut, vasta 19-vuotias Lauri Kerminen on joukkueen libero.

- Hän on iso linkki takakentän vastaanottamisessa ja puolustuksessa, valmentaja Tommi Tiilikainen kuvaa Kermisen roolia.

Joukkueen kuopuksesta onkin tullut myös yleisön suosikki eikä se johdu pelkästään nuoresta iästä vaan pelitaidosta.

- Tykkään todella pelata yleisölle, mutta tärkeintä on joukkueen menestyy ja voitto. Omiin pelisuorituksiini olen tyytyväinen näissä kahdessa pelissä, jotka olemme pelanneet. Toivottavasti pystyn jatkamaan samalla tavalla, Lauri Kerminen toteaa joukkueen kolmannen peliin, Etta-pelin alla.

Kermiselle on ennustettu suurta roolia suomalaisessa lentopallossa. Itse hän sanoo asettaneensa tavoitteeksi ulkomaan kentät.

-Lähitulevaisuudesta tiedän vain sen, että ensi vuonna menen armeijaan urheilujoukkoihin. Siellä tietenkin odotan maajoukkuekomennuksia, joissa näyttöjä suuremmille kentille voi antaa, Kerminen kertoo. Tämä merkinnee, että liberolupaus on näillä näkymin viimeistä kauttaan Tiikereissä.