1. yle.fi
  2. Uutiset

Lacellin tehdas pakkohuutokaupataan

Kouvolan kaupunki ei halunnut ottaa riskiä uudesta konkurssista. Tehdas huutokaupataan huomenna puoliltapäivin.

pakkohuutokauppa
lacellin kuitukangastehdas
Yle/ Antti Kolppo

Lacellin konkurssiin mennyt kuitukangastehdas pakkohuutokaupataan huomenna. Kihlakunnanvouti Seppo Ylitalolle on tullut muutamia yhteydenottoja puhelimitse tehtaan suhteen. Hän ei kuitenkaan vielä osaa arvioida, kuinka paljon ostajia huomiseen pakkohuutokauppaan ilmestyy.

Kouvolan kaupunginhallitus päätti maanantaina että sen kehitysyhtiö Ebic ei osta Lacellin kuitutehdasta. Kouvolan kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Antti Koivisto kertoo, ettei kaupunki halua ottaa riskiä mahdollisista uusista konkursseista.

Kehitysyhtiö Ebic Oy oli vuokraamassa kaupan jälkeen tehtaan kiinteistön suomalaiselle paperinjalostusalan yritykselle. Koivisto sanoo, että jos kaupunki olisi saanut tietää asianmukaisesti Iitin kunnan ja Ebic Oy:n järjestelyistä, ei asia olisi edennyt näin pitkälle.

Kouvolan kaupunginhallitus sai Koiviston mukaan tietää kaupoista vasta tällä viikolla Iitin kunnanvaltuuston esityslistalta.

Iitin kunnanvaltuusto päätti tiistaina, että kunta lainaa Ebic Oy:lle vajaa miljoonaa euroa tehtaan kiinteistön ostoon. Kouvolan kaupunki omistaa kehitysyhtiö Ebicistä 80 prosenttia.

Lue seuraavaksi