1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Metsola, Kotka

Metsolan ja Jylpyn kampukset jatkavat vielä 10 vuotta

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu punnitsee kuuden vuoden päästä uudelleen, korjataanko Metsolassa olevat tilat, vai rakennetaanko mahdollisesti Kotkan kantasatamaan kokonaan uusi kampusrakennus.

Kuva: Yle / Juha Korhonen

Kymenlaakson ammattikorkeakoulun Metsolan ja Jylpyn kampukset pysyvät opetuskäytössä ainakin seuraavat kymmenen vuotta. Kymenlaakson ammattikorkeakoulun hallitus teki tänään päätöksen tilojen käytön jatkosta.

Metsolan kampus oli kiinteistöpäällikön selvityksen mukaan luultua paremmassa kunnossa, eikä sen peruskorjaamista tarvitse tehdä ainakaan seuraavaan kymmeneen vuoteen.

- Tilanne ei ole läheskään enää niin kiireinen kuin luulimme puoli vuotta sitten, sanoo Kymenlaakson ammattikorkeakoulun hallituksen puheenjohtaja Jussi Lehtinen.

Vaihtoehtoina Metsola tai uusi rakennus

Ammattikorkeakoulu miettii kuuden vuoden päästä uudestaan rakennetaanko kokonaan uusi rakennus, vai peruskorjataanko Metsolan kampus. Jylpyn kampus tulee toimimaan vielä kymmenen vuotta, mutta sen jälkeen tiloista ollaan luopumassa.

- Totesimme, että kampuksen sijoittamien Jylppyyn olisi liian haastellista ja liian kallista toteuttaa, Lehtinen sanoo.

Ammattikorkeakoulu on harkinnut uuden kampuksen rakentamista Kotkan kantasatamaan.

- Itse henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että uuden kampusrakennuksen rakentaminen on kaikkein järkevin vaihtoehto, Lehtinen toteaa.