Kokematon TPS tavoittelee paikkaa Salibandyliigan välierissä

Kaksi ensimmäistä otteluaan Salibandyliigassa voittanut TPS uskoo tiiviiseen joukkuepelaamiseen. Maajoukkueessa viime kaudella debytoinut Miko Kailiala nimettiin nuoren joukkueen uudeksi kapteeniksi.

urheilu
TPS juhlii maalia Salibandyliiga ottelussa.
Anssi Koskinen

Salibandyn liigakauden vahvasti aloittanut TPS tavoittelee tällä kaudella paikkaa liigan välierissä. Apuvalmentajan paikalta täksi kaudeksi päävalmentajaksi nostettu Teemu Varis uskoo tavoitteen olevan saavutettavissa.

- Meillä on mahdollisuus voittaa jokainen ottelu, jos vain pystymme pitämään oman tasomme. Nuorella joukkueella ei ole kuitenkaan kokemusta näistä peleistä ja varmuus pelaamiseen tulee yleensä vain sen kokemuksen kautta, Varis summaa.

TPS on voittanut kauden molemmat ottelunsa ja keikkuu sarjataulukossa ensimmäisenä. Varsinkin joukkueen kapteeniksi nimetty ja viime vuonna 37 maalia iskenyt 19-vuotias Miko Kailiala on jatkanut siitä, mihin hän viime kaudella jäi.

Päävalmentaja Varis kuitenkin muistuttaa, että TPS:n suurin vahvuus on vahva joukkuepelaaminen.

- Mikon rooli on tehdä maaleja, mutta pitää muistaa, ettei hän tee yhtään maalia, jos kentällä ei ole niitä neljää muutakin mailaa.

- Meillä on yhtenäinen ryhmä kasassa ja se on joukkueurheilussa se ensimmäinen asia, minkä päälle menestystä voi rakentaa, Varis toteaa.

Uusi valmentaja, uudet kuviot

TPS:n joukkueesta lähti viime kauden päätteeksi seitsemän pelaajaa. Uutta särmää nuoren joukkueen pukukoppiin löytyi Porista 33-vuotiaan Toni Läntisen muodossa. Forssasta Palloseura nappasi 1. divisioonassa loistaneen Teemu Aaltosen.

Mikon rooli on tehdä maaleja, mutta hän ei tee yhtään maalia, jos kentällä ei ole neljää muutakin mailaa.

Teemu Varis

- Olen itse Itä-Suomesta, joten omien kontaktieni kautta houkuttelin meille vielä Simo Kettusen ja Eetu Leskisen. Lähteneitä pelaajia korvaamaan nostimme myös pari A-junioria, Varis sanoo.

Uutena päävalmentajana Varis on pistänyt TPS:n puolustuspelaamiseen remonttiin.

- Puolustaminen on ollut koko kesän ja syksyn ajan meidän tärkein prioriteetti. Olemme paljon organisoidumpi joukkue kuin parina viime vuonna.

Seuraavaksi vastassa nimekäs nippu Loviisasta

Uudistunut TPS pääsee lauantaina todelliseen testiin, kun joukkue matkustaa Loviisan Torin vieraaksi. Loviisassa Palloseuraa odottaa nimekkään joukkueen lisäksi Torin päävalmentaja Ray Backman, joka valmensi pitkään TPS:ää.

- Tunnen Rayn jo kymmenen vuoden takaa. Hän yritti aikoinaan minuakin värvätä Loviisaan pelaamaan. Hän on vaikuttanut omaan salibandyuraani paljon.

- Maailman paras puolustaja Juha Kivilehto siirtyi Loviisaan ja heillä on kova nippu kasassa. Uskon, että kovalla työllä taistelemme kuitenkin täysistä pisteistä, Varis sanoo.

TPS:n härkäviikko päättyy sunnuntaina kotiottelulla Lappeenrannan NST:tä vastaan.