Hämeenlinnan terveyspalvelut ihmeissään sairaalan ja terveysaseman siirtosuunnitelmista

Vanajaveden sairaalan ja Jukolan terveysaseman siirtosuunnitelma yllätti täysin Hämeenlinnan terveyspalvelut liikelaitoksen. 

Hämeenlinna
Ambulanssia pakataan keskussairaalassa
Hämeenlinnan terveyspalvelut liikelaitoksen mukaan suuria muutoksia terveyspalvelurakenteissa ja -verkoissa tulisi tehdä asiantuntijapohjalta ja kaikkia osallisia kuullen eikä pienessä piirissä.Sari Törmikoski / Yleisradio

Vanajaveden sairaalan ja Jukolan terveysaseman siirtosuunnitelma yllätti täysin Hämeenlinnan Terveyspalvelut -liikelaitoksen.

Liikelaitoksen toimitusjohtaja Risto Mäkinen sanoo Yle Hämeelle, että suunnitelma on syntynyt keskussairaalan erikoislääkärivetoisesti. Lisäksi suunnitelman syntymiseen on vaikuttanut ilmeisesti Hämeenlinnan terveyspalvelujen tilaajajohtaja Jukka Lindberg.

Hämeenlinnan Terveyspalvelut -liikelaitoksen mukaan suuria muutoksia palvelurakenteissa ja -verkoissa tulisi tehdä asiantuntijapohjalta ja kaikkia osallisia kuullen.

- Kyseessä on erikoissairaanhoidon erikoislääkärien suunnitelma, toimitusjohtaja Risto Mäkinen toteaa.

Mäkinen odottelee, mitä sairaanhoitopiiirin suunnitelmat ja selvitykset tuovat seuraavaksi mukanaan.

Kaupunki on kuulemma myös itse aktiivinen, jotta tilaajan ja tuottajan yhteistyönä laadittaisiin pitkän tähtäimen suunnitelma siitä, miten väestön tarvitsemat palvelut tuotettaisiin ja missä ne tehtäisiin.

- Tällä hetkellä sellaista pitkälle katsovaa suunnitelmaa ei ole.

Käveltiinkö tässä terveyspalveluiden ylitse?

- Kyllä Hämeenlinnan toimijoiden näkymys on, että pitäisi suunnitella ja keskustella yhdessä eikä siirrellä yksittäistä asemaa sinne tai tänne. Tässä on kyse kymmenestä teryeysasemasta, Vanajaveden sairaalasta, keskussairaalasta ja reilusta 100 miljoonasta eurosta rahaa.

Risto Mäkinen muistuttaa, että tilaaja kantaa päävastuun sairaanhoitopiirin sopimusohjauksesta. Käytännössä se henkilöityy tilaajajohtaja Jukka Lindbergiin.

Kanta-Hämeen keskussairaalan liittohallitus jätti asian keskiviikon kokouksessaan vielä pöydälle.