Taksit apuna kaapatun kotkalaistytön etsinnässä

Sieppauksen tultua poliisin tietoon taksiautoille välitettiin viesti, jossa kerrottiin kaappauksesta. Epävirallisia etsintäpyyntöjä tulee poliisilta takseille vuodessa kymmenittäin.

Kotimaa
Taksi
YLE

Kotkan Tavastilassa tiistaina koulumatkalla kaapatun 8-vuotiaan tytön etsintään osallistuvat poliisin lisäksi myös alueen taksit. Kotkalainen taksiyrittäjä Marko Savolainen kertoo, että kaappauksen tultua poliisin tietoon taksiautojen datanäytöille välitettiin viesti, jossa kerrottiin kaappauksesta.

- Poliisi ilmoitti, että Kotkan Tavastilasta on kidnapattu 8-vuotias tyttö ja poliisi etsii harmaata pakettiautoa, jossa on kyljissä teippauksia ja merkki mahdollisesti Ford Transit tai VW Transporter, Savolainen kuvailee viestiä.

Savolainen kertoo, että viesti välittyi noin kahteensataan autoon Kymenlaakson alueella.

- Koska taksit liikkuvat laajalla säteellä, on hyvin suuri todennäköisyys, että tuntomerkkeihin sopiva auto tulee tiellä vastaan, Savolainen kertoo.

Savolainen kertoo, että aluksi taksit olivat vain passiivisena apuna. Samalla kun asiakkaita kyydittiin, pidettiin mielessä auton tuntomerkit. Savolainen kertoo, että kaapparin auton etsintä muuttui aktiiviseksi kun jonkin ajan kuluttua tuli tieto, että auto olisi nähty Kotkan Jäppilän suunnalla.

- Sen jälkeen noin parikymmentä vapaaehtoista autoa lähti Jäppilän suuntaan tarkastelemaan paikkoja, Savolainen kertoo.

Poliisi ilmoitti, että Kotkan Tavastilasta on kidnapattu 8-vuotias tyttö ja poliisi etsii harmaata pakettiautoa.

Marko Savolainen

Savolainen kertoo, että tapauksen harvinaislaatuisuus nosti auttamishaluja.

- Tapaus nostattaa jokaisella perheenisällä tai äidillä karvat pystyyn, Savolainen jatkaa.

Savolainen arvelee, että tällaisia epävirallisia avunpyyntöjä tulee poliisilta vuodessa kymmenittäin. Tiedotteissa kuulutetaan yleensä kadonneita vanhuksia tai karanneita nuoria.

- Yleensä se on ensimmäinen linja, jos jotain ihmistä etsitään. Aika usein se myös tuottaa toivotun tuloksen, Savolainen sanoo.