1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. opiskelijat

Opiskelijat vaaliaktiivisia

Korkeakouluopiskelijat ovat ryhtyneet aktiivisiksi kuntavaaleissa. Opiskelijat järjestävät tapahtumia, joissa tuodaan esiin opiskelijoiden merkitystä ja toiveita opiskelukaupungeissa.

opiskelijat
Väenpaljoutta opiskelijoiden kuntavaalitapahtumassa.
Väenpaljoutta opiskelijoiden kuntavaalitapahtumassa Savonlinnan torilla .Paavo Koponen / Yle

Savonlinnassa ylioppilaskunta on aloitti torstaina tempausten sarjan Kauppatorilla, johon saapui keskustelemaan monia kuntavaaliehdokkaita. Seuraava tapahtuma on kuntavaali-iltamat ensi maanantaina sekä puoluetori Savonlinnan kampuksella parin viikon päästä.

Yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijoita on Savonlinnassa yhteensä puolitoista tuhatta. Tempaukset ovat osa valtakunnallista kuntavaalikampanjaa, jonka teemana on Opiskelijan koti.

Opiskelijat haluavat vaikuttaa

- Savonlinna mielletään usein kesäkaupungiksi. Haluamme luoda Savonlinnalle entistä vahvemman opiskelijakaupungin leiman ja samalla lisätä alueellista vetovoimaisuutta, sanoo Itä-Suomen ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Mikko Puhakka.

- Tulevaisuudessa Savonlinna tarjoaa opiskelijoille on hyvät liikenneyhteydet , suosii kevyttä liikennettä ja on ympäri vuoden kulttuuri- ja opiskelijaelämältään kukoistava ja elävä kaupunki - opiskelijoiden tyyssija, Puhakka julistaa.

Lue seuraavaksi