1. yle.fi
  2. Uutiset

"Alle 60-vuotiaiden ei kannattaisi runoja kirjoittaa"

Runoilija Risto Ahti teki otsikossa mainitun johtopäätöksen toimiessaan 60 vuotta täyttäneille suunnatun runokilpailun raadin puheenjohtajana. Runokilpailuun tulvi kypsiä runoja.

kulttuuri
Käsi kirjoittaa paperille, vieressä sama kuva peilikuvana.
Meri Herttua / Yle

Varttuneille suunnattu uusi runokilpailu Hyvän iän hyväksi halusi kannustaa ikäihmisiä runojen kirjoittamisen pariin. Kilpailuun tulikin yli 3 000 runoa 600 kirjoittajalta, joista parhaat palkittiin Tampereella torstaina Hyvä ikä -messujen yhteydessä. Runoja ja runoilijoita on ollut mahdollisuus kuulla messujen runoklinikalla.

- Kyllä ne ovat niin hyviä, niin viisaita ja niin syviä. Runojen esittäminen tällaisilla messuilla - luulen, että se elähdyttää ja hämmästyttää kävijöitä. Tällaista meidän kansassa ja ikääntyneissä ihmisissä on!

- Runojen kirjoittaminen vaatii vapautta ja rohkeutta, sanoo Ahti ja kannustaa ikäihmisiä runojen kirjoittamiseen.

Runojen kirjoittaminen on palkitsevaa. Se palkinto, jonka kirjoittamisesta saa, on huimaava, lupaa Ahti.

Antologia tulossa?

Koska runokilpailuun tuli runsaasti tekstejä, vain yhtä palkittavaa oli vaikea löytää. Raati päätyikin jakamaan palkintosumman.

- Me suunnittelemme jo mahdollisesti jonkinlaisen antologian julkaisemista. Kyllä sanoisin, että pari sataa nimimerkkiä oli sellaisia, joiden runot pitäisi saada julki, Risto Ahti hehkuttaa.

Runokilpailun järjesti Hyvä ikä -messujen järjestäjä Expomark Oy yhteistyökumppaneineen.

Lue seuraavaksi