1. yle.fi
  2. Uutiset

Hypap Oy osti Lacellin kiinteistön Iitissä

Kauppa on vielä vahvistamatta, mutta ostajalla on tarkat suunnitelmat jo valmiina. Valkeakoskelainen paperinjalostaja Hypap oy aikoo jatkossa valmistaa kuitukangasta Iitissä.

Kotimaan uutiset
Lacellin konkurssiin mennyt tehdas Iitissä.
Juha Korhonen / Yle

Lacellin konkurssiin mennyt kuitukangastehdas on huutokaupattu tänään. Tehtaan osti valkeakoskelainen Hypap Oy noin kahdella miljoonalla eurolla. Kauppa saa lainvoiman marraskuussa.

Hypap Oy:n toimitusjohtaja Pekka Pollari kertoo, että Lacellin vanha kiinteistö Iitissä on tarkoitus ottaa käyttöön mahdollisimman pian.

- Käytännössä se voisi tapahtua loka-marraskuun aikana, Pollari sanoo.

Pollarin mukaan tehdastyöt käynnistetään ensin 10-15 hengen työpanoksella, jatkossa tehdas työllistää 35-40 henkeä.

Hypap Oy on sama yritys joka olisi tullut vuokralle, jos Kouvolan kehitysyhtiö Ebic olisi ostanut tehtaan.

Tehtaasta tehtiin myös toinen, hieman suurempi tarjous, mutta se kaatui, koska ostaja ei ehtinyt maksaa käsirahaa aikarajaan mennessä.

Iitille yli 3 miljoonan tappiot

Lacellin konkurssiin menneelle tehtaalle yritettiin kuluvan vuoden aikana löytää ostajia, mutta kauppoja ei syntynyt ja tehdas jouduttiin pakkohuutokauppaamaan. Iitin kunnalle tulee kaupasta yli 3 miljoonan tappiot.

Kyllä siinä vähän märällä rätillä lyötiin naamaan.

Jarkko Salonen

Iitin kunnahallituksen puheenjohtaja Jarkko Salonen on hyvin pettynyt lopputulokseen. Kouvolan kaupunki ei hyväksynyt Iitin ehdotusta siitä, että kehitysyhtiö Ebic olisi ostanut Lacellin tehtaan ja vuokrannut sen eteenpäin.

- Keskustelimme tilanteesta Kouvolan kaupungin kanssa. Sanottiin, että jatketaan neuvotteluja, ja yhtäkkiä kerrottiin että kanta on ehdottoman kielteinen. Kyllä siinä vähän märällä rätillä lyötiin naamaan, Salonen kommentoi.

Lue seuraavaksi