Riikonen ja poikakuoro pokkasivat Pori-palkinnot

Autotaidemaalauksen uranuurtaja Simo Riikonen on Vuoden porilainen. Vuodesta 1969 saakka toiminut Porin poikakuoro puolestaan on valittu vuoden 2012 Nuoreksi porilaiseksi.

Pori
Simo Riikonen.
Simo Riikosen arkisto

Porin kaupunginhallitus on valinnut vuoden 2012 Pori-palkinnon saajaksi taiteilija Simo Riikosen.

Simo Riikonen on ruiskutaidemaalari, jonka työt ovat voittaneet useita palkintoja ympäri Eurooppaa. Valintaperustelujen mukaan Riikosta voidaan pitää yhtenä autotaidemaalauksen uranuurtajana. Hän on maalannut kuvia ajoneuvoihin jo 1970-luvulta lähtien ja tehnyt monia muotokuvamaalauksia. Riikosen käsialaa on myös 52. Porin Päivän juliste.

Pori-palkinto myönnetään tunnustukseksi henkilölle tai yhteisölle, joka erityisen ansiokkaalla teollaan tai toiminnallaan on kunnostautunut lähimmäisen tai yleensä yhteiskunnan hyväksi.

Pori-palkinto on myönnetty vuodesta 1964 lähtien. Ensimmäisen Pori-palkinnon saaja oli varatuomari Kaarlo Saarenheimo. Viime vuonna palkinnon sai Ahlaisten nuorisoseura.

Vuoden 2012 Nuori porilainen on Porin poikakuoro.

Vuodesta 1969 saakka toimineessa Porin poikakuorossa laulaa 60 iältään 8–25 -vuotiasta poikaa ja nuorta miestä Porista ja ympäristökunnista. Kuoron valintaa perustellaan sillä, että se on perustamisestaan saakka toiminut aktiivisesti ja saavuttanut konserteillaan tärkeän aseman Porin kulttuurielämässä. Vuokko Järvenpää on johtanut Porin poikakuoroa vuodesta 1982.

Viime vuonna palkinnon sai harmonikansoittaja Timo Hautamäki.