1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Tampereen Tornihotellin rakentaminen käynnistyy vihdoin

Tampereen rautatieaseman viereen suunnitellun Tornihotellin rakentaminen käynnistyy marraskuun alussa. Hotellin rakentamisen työllistävä vaikutus on 700 henkilötyövuotta.

Näkymä Postitalolta. Kuva: Arkkitehtuuritoimisto Seppo Valjus Oy

Tornihotellia on suunniteltu Tampereelle jo 2000-luvun alusta lähtien. SOK:n kiinteistöjohtaja Janne Rytkönen toteaa tiedotteessa, että on hienoa saada hanke toteutettua noin 10 vuoden ja monen vaiheen jälkeen.

Hankkeen alkamisen ratkaisi lopulta hinta, kertoo Rytkönen. 

- Kyllähän se loppujen viimeksi oli kiinni siitä, että meillä oli valmiina kaikki tarvittavat luvat ja muut sellaiset asiat. Sitten aivan viime vaiheessa tietysti se, että saatiin varmistuksi urakkahinta ja sen kautta aikataulu sekä käynnistys.

Luotatte siihen, että Tampereella riittää edelleen hotellihuoneille kysyntää?

- Ei tätä varmaan muuten tehtäisi, ellei siihen luottamusta olisi, Rytkönen sanoo.

Kaupungin korkein hotelli

Hotellin rakentaminen kestää kaksi vuotta. Siihen tulee 27 kerrosta, joista kaksi on kellarikerrosta. Huoneita Ilves-hotellia korkeampaan hotelliin tulee yli 300. Hotelliin tulee myös ravintola- ja kokoustiloja.

Tornihotellissa hyödynnetään sata vuotta vanhaa veturitallia sekä siihen liittyvää vesitornia. Hotellin torni on puolestaan uudisrakennus.

Rautatieaseman viereen, Tampereen tullin alueelle kohoavan hotellin rakennuttaa Keskinäinen vakuutusyhtiö Eläke-Fennia, ja sen liiketoiminnasta vastaa SOK:n tytäryhtiö, Sokotel Oy. Hotellin rakentamisesta vastaa SRV Oyj, joka rakentanut muun muassa Flamingo-viihdekeskuksen Vantaalle sekä Radisson Blu-hotellin Tallinnaan.

Eläke-Fennialle investointi tulee maksamaan 50 miljoonaa euroa.