Michael Jackson tuli Tampereelle - valokuvina

Tampereella avautuu lauantaina ainutlaatuinen Michael Jackson -näyttely. TR1 Taidehallissa Finlaysonilla on esillä yli 70 valokuvaa popin kuninkaasta.

Kotimaa
Fanit tukivat Michael Jackson -näyttelyn valokuvia
Jan Hynnä / Yle

Suurin osa kuvista on promootio- ja konserttikuvia, mutta joukossa on otoksia myös epävirallisista tilanteista. Popin kuninkaan maailmaa avataan myös levypalkintojen, keräilyesineiden ja musiikin avulla.

Innokkaimmat voivat osallistua oheistapahtumiin, kuten joukkotanssiin Thriller-hitin tahdissa. Fanille tärkeintä on artisti itse.

- Kyllä se on nää kuvat, kun ne on niin hyvälaatuisina, isokokoisina täällä. Kun niitä on katsonut lehtien sivuilta ja netistä pieninä, nyt näkee niin tarkkoja kuvia, että näkee ihohuokosetkin, tamperelainen Piia Piispa huokailee.

Saksasta Suomeen

Tervetuloa maailmani - Welcome to My World -näyttely on ollut aiemmin esillä Saksassa.

- Näyttelyn ovat kuratoineet saksalaiset Peter Reichelt ja Ina Brockamann, ja olemme jo aikaisemmin tehneet heidän kanssaan yhteistyötä, kertoo TR1 Taidehallin amanuenssi Virpi Nikkari.

Monet kuvista ovat tuttuja lehdistä, ja ne esittelevät Jacksonin elämää kiiltokuvamaisena esiintymislavoilla ja poseeraamassa promootiokuvissa. Mukaan mahtuu kuitenkin muutakin.

- Täällä on muun muassa näitä studiokuvia, kun hän on tehnyt nauhoituksia Scream-kappaletta varten. Ne ovat hyvin herkkiä ja intiimejä tilanteita, niistä ehkä tulee persoona eri tavalla esiin.

Julkisuuskuvalle plussaa

Tamperelaisen fanin, Heli Härkösen mukaan näyttely voi laajentaa Jacksonin julkisuuskuvaa.

- Etenkin kun tänne nyt varmasti eksyy ihmisiä, jotka ei Michael Jacksonista kauheen paljon tiedä, niin toivottavasti tietää sitten enemmän. Osaa laittaa asiat oikeisiin mittasuhteeseen, eikä välttämättä usko sitä vähän kyseenalaista tietoa, mitä jotkut lehdet levittävät.