Frida Kahlon puvut näytille Meksikossa

Taiteilijan asut on tähän saakka pidetty poissa yleisön nähtäviltä hänen puolisonsa Diego Riveran toivomuksesta.

Ulkomaat
Frida Kahlo.
Reuters-TV

Meksikossa taiteilija Frida Kahlolle omistettu museo tuo ensi kertaa esille persoonallisesta pukeutumisestaan tunnetun taidemaalarin vaatekaapin sisällön.

Taiteilijan asut on tähän saakka pidetty poissa yleisön nähtäviltä hänen puolisonsa Diego Riveran toivomuksesta. Rivera on halunnut suojella esineitä ihmisiltä, jotka eivät kenties pitäisi niistä tarpeeksi hyvää huolta.

Meksikon pääkaupungissa Mexico Cityssä Frida Kahlon kotitalossa toimiva museo tuo marraskuussa näytille 22 esinettä maailmankuulun taiteilijan asuvalikoimasta.

Kahlo pukeutui näyttäviin ja värikkäisiin pukuihin, jotka ovat saaneet vahvasti vaikutteita meksikolaisnaisten perinteisistä asuista. Hän käytti myös paljon erilaisia hiuskoristeita ja koruja.

Sen lisäksi, että Kahlo oli miehensä ohella Meksikon kuuluisin taiteilija, hän oli myös muoti-ikoni. Hänen kuvansa oli muotilehti Voguen kannessa vuonna 1937.

Kahlon oletetaan huomiota herättävällä pukeutumisellaan halunneen muun muassa tuoda esiin Meksikon naisten kulttuuria. Arvellaan, että hän halusi myös peittää runsailla ja kauniilla asuilla polion ja bussionnettomuuden aiheuttamat vammat, kuten epämuodostuneen jalkansa.

Frida Kahlo kuoli vuonna 1954 keuhkokuumeeseen.

Lähteet: Reuters