Pyörremyrsky kaatoi maailmanpyörän Espanjassa

Etelä-Espanjan tulvissa kuolleiden määrä nousi lauantaina kahdeksaan. Sateet jatkuvat lauantaina Kataloniassa.

Ulkomaat
Erilaista rojua kelluu tulvavedessä sen saartaman linja-auton ohitse.
Etelä-Espanjan tulvissa kuolleiden määrä nousi lauantaina kahdeksaan.

Espanjaa koetteli tulvien ja rankkasateiden lisäksi pyörremyrsky perjantaina. Myrsky pyyhkäisi Gandian kaupungin yli lähellä Valenciaa. Kymmeniä ihmisiä loukkaantui, kun huvipuiston maailmanpyörä kaatui. Tulvissa kuolleiden määrä on puolestaan noussut kahdeksaan.

Gandian kaupungin keskusaukiolle oli pystytetty kiertävä huvipuisto. Sen maailmanpyörä kaatui pyörremyrskyn vuoksi ja useita muitakin laitteita rikkoutui. 35 ihmistä loukkaantui, heistä 15 vakavasti. Huvipuisto oli kuitenkin kiinni tapahtumahetkellä, ja kaikki loukkaantuneet olivat sen työntekijöitä.

Kaupungista katkesi myös sähköjä myrskyssä.

Rankkasateiden nostattamien tulvien uhrimäärä on noussut jo ainakin kahdeksaan ihmiseen. Kahdeksas uhri löydettiin lauantaina Murcian alueelta, jossa on kuollut myös kolme muuta ihmistä. Kolme kuoli puolestaan Almeriassa ja yksi Málagassa. Viranomaisten mukaan kaksi ihmistä on kateissa.

Myrskyn vuoksi suljetut Valencian ja Sagunton satamat avattiin uudelleen lauantaina, sanoivat viranomaiset. Junaliikenne kärsi lisäksi häiriöistä ja joitakin siltoja ja teitä on jouduttu sulkemaan.

Myrsky kulki Etelä-Espanjan yli maan itäosiin perjantai-illan ja -yön aikana. Sateet jatkuvat lauantaina Kataloniassa.

Espanjan eteläpuolella Marokossa kolme ihmistä on kuollut rankkasateiden aiheuttamissa äkillisissä tulvissa Safin kaupungissa maan itärannikolla.

Lähteet: AFP, AP