1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. elokuvat

Suomen marsalkka kerää katsojia Yle Areenassa

Suomen marsalkka sai eilen ensi-iltansa Helsingissä Rakkautta ja anarkiaa -elokuvafestivaalilla. Elokuva on herättänyt vilkasta keskustelua Ylen nettisivuilla.

elokuvat
Telley Savalas Otieno esittää Gustaf Mannerheimia.
Katso Suomen marsalkka -elokuva Areenasta. Telley Savalas Otieno esittää elokuvassa Gustaf Mannerheimia.

Paljon keskustelua herättänyt, marsalkka Mannerheimista kertova elokuva Suomen marsalkka on noussut vuorokauden suosituimmaksi tallenteeksi nettipalvelu Yle Areenassa.

Sunnuntai-iltaan mennessä elokuvaa oli katsottu 129 000 kertaa.

Elokuva julkaistiin lauantain vastaisena yönä Yle Areenaan, jossa se on katsottavissa kuukauden ajan. Sen voi katsoa myös ensi lauantaina 6. lokakuuta Yle Teema -kanavalta.

Sitä ennen Teemalla esitetään kuusiosainen dokumenttisarja Operaatio Mannerheim, joka kertoo elokuvan teosta. Sarja alkaa huomenna sunnuntaina kello 22.

Suomen marsalkka sai eilen ensi-iltansa Helsingissä Rakkautta ja anarkiaa -elokuvafestivaalilla.

Vilkasta keskustelua Ylen netissä

Miten olisimme suhtautuneet afrikkalaiseen sotapäällikköön, joka antaa kymmenien tuhansien ihmisten kuolla vankileireillä?

Nimimerkki Dekabristi

Elokuva on herättänyt vilkasta keskustelua Ylen nettisivuilla. Mielipiteitä on tullut niin puolesta kuin vastaan.

- Todella kaunis, koskettava ja viisas tarina kerrottuna afrikkalaisella lämmöllä. Teki vaikutuksen minuun. Kannattaa uskaltaa katsoa niidenkin, jotka epäilevät. Kaikki on kauniisti ja arvokkaasti esitetty, nimimerkki Filomena kommentoi.

Nimimerkki Dekabristi piti elokuvan ideasta sijoittaa Mannerheim johonkin toiseen kulttuuriin, jota katsoisimme eri tavalla. Toteutukseen hän ei kuitenkaan ollut tyytyväinen.

- Tekotapa olisi tarjonnut hyvän mahdollisuuden tarkastella Marskin uraa ja ikävämpiä tekoja sisällissodan johdossa ja vankileirien pystyttäjänä. Miten olisimme suhtautuneet afrikkalaiseen sotapäällikköön, joka antaa kymmenien tuhansien ihmisten kuolla vankileireillä nälkään ja puutteeseen?

Monet pitivät _Suomen marsalkkaa _silkkana rahantuhlauksena tai julkisuudenhakuisuutena.

- Voi tätä turhuuksien ja höpynpölyn tuottamisen määrää. Kaikkeen ala-arvoiseen sortuu jopa veronmaksajien varoilla toimiva kansallinen instituutio YLE. Missä on tämän päivän johtajuus ja arvostelukyky, "Korpiliberaali Tapiolasta" kysyy.

Lue seuraavaksi