Ampumisvälikohtauksessa paikalla ollut: "Luulimme sitä kapakkatappeluksi"

Nainen kertoo nähneensä miehen makaavan lattialla. Lattialla oli myös särkynyt kukkaruukku, minkä nainen luuli aiheuttaneen miehen vammat.

Kotimaa

Helsingin Kampissa sijaitsevassa yökerhossa ampumavälikohtauksen aikana paikalla ollut nainen kertoo, että hän luuli tapausta aluksi kapakkatappeluksi. Ampumistapaus sattui yökerhon tupakointiparvekkeella. Tapauksen nähnyt silminnäkijä oli noin 10 metrin päässä.

- Ampumista ei kuulunut, koska musiikki oli kovalla. Ihmettelimme, kun ihmisiä ryntäsi tupakkapaikalle ja osa samantien takaisin. Luulimme, että siellä oli peruskapakkatappelu. Emme menneet lähemmäs siinä vaiheessa.

Nainen kertoo, että joku asiakas tuli baaritiskille sanomaan jotain.

- Välittömästi miespuolinen työntekijä lähti tupakkapaikan suuntaan. Naispuolinen työntekijä soitti apua. Vähän ajan kuluttua myös naispuolinen työntekijä lähti paikalle ja juoksi takaisin hakemaan kertakäyttöpyyhkeitä ison määrän.

Nainen kertoo nähneensä tupakkapaikan edessä miehen makaavan lattialla. Lattialle oli myös särkynyt kukkaruukku, minkä nainen luuli aiheuttaneen miehen vammat.

- Menimme pois tieltä narikkaa kohti. Ketään ei päästetty ulos. Tilanne oli edelleen rauhallinen. Yhtäkkiä meidän ohitsemme meni noin kuusi poliisia kovalla vauhdilla.

Yökerhon asiakkaat päästettiin pois aamuyöllä noin neljän aikaan. Kaikki poistuvat asiakkaat valokuvattiin.

- Tigerin työntekijät toimivat asiallisesti, paniikkia ei päässyt syntymään. Jos ihmiset olisivat kuulleet siellä olleen aseen, tilanne olisi voinut olla kaoottisempi. Turvamiehet rauhoittelivat kärsimättömimpiä ihmisiä hissien kohdalla.