Yökerhoyrittäjät kokoontuvat käsittelemään ampumistapausta

Matkailu- ja Ravintolapalvelut ry MaRa aikoo käsitellä Helsingissä viikonloppuna tapahtunutta yökerhoampumista jäsentensä kanssa. Järjestyksenvalvojien taustojen selvittäminen on MaRan mukaan ravintolayrittäjille vaativaa.

Kotimaa
Ampuminen The Tiger yökerhossa Helsingissä. Paikalla oli runsaasti poliisiautoja.
Aku Siukosaari

Kaksi henkilöä loukkaantui viikonloppuna helsinkiläisessä The Tiger -yökerhossa tapahtuneessa ampumavälikohtauksessa. Tilanteen yhteydessä ammuttiin useita laukauksia ravintolan tupakointiparvekkeella.

MaRan varatoimitusjohtajan Veli-Matti Aittoniemen mukaan tapauksen yhteydessä esiin nousseet väitteet järjestyksenvalvojien mahdollisista yhteyksistä järjestäytyneeseen rikollisuuteen ovat hämmästyttäviä ja vaativat käsittelyä.

- Harvoin näin rajuja tapahtumia tapahtuu ja ajattelimme, että yökerhoväki kutsutaan koolle ja puhutaan asiasta alan sisällä vähän enemmänkin, Aittoniemi sanoo.

Ovimiesten taustoja vaikea selvittää

Ovimiespalveluita tarjoavien yritysten luotettavuuden arvioiminen on Aittonimen mukaan ravintolayrittäjille vaikeaa.

- Jos yhtiö tarjoaa ihmisiä, joilla on järjestyksenvalvojakortti, niin ainakin se tiedetään, ettei heillä rikosrekisteriä ole. Siitä syvemmälle on aika vaikea päästä, kun ei pääse viranomaisen rekistereihin.

Aittoniemen mukaan MaRalla ei ole omaa näyttöä tai havaintoja palveluntarjoajien rikollisista yhteyksistä.

- Asia nousi esille ensimmäisen kerran vuosi sitten. Nythän näyttää selviävän, mistä silloin oli kyse. Mutta poliisi ei voi meillekään suoraan kertoa, ketä seurataan ja epäillään, hän toteaa.