1. yle.fi
  2. Uutiset

Jope haaveilee omasta elokuvasta

Viihdyttäjä Jope Ruonansuu viimeistelee parhaillaan uutta levyään. Hänet nähdään myös Yle TV2:n Taivaan tulet -sarjan tulevissa jaksoissa. Oman elokuvan kuvaaminen saattaa puolestaan käynnistyä jo ensi keväänä.

viihde
Jope Ruonansuu
Yle

Jope Ruonansuun uudella levyllä on mukana viihdyttäjän veli Seppo, joka on ollut ideoimassa levyä sekä laulaa myös Jopen kanssa duettoja. Levyn kantta kuvattaessa keksittiin heti sille nimikin, _Veljekset kuin kyljykset, _Jope Ruonansuu toteaa.

- Tosiasiassa nimi oli jo keksitty aikaisemmin, kun selvisi, että levy tulee olemaan aika ruokapitoinen. Eikä veli ei ole tällainen plösö. Hän on huomattavasti hoikempi, mutta meillä on yhteinen huumorintaju, joten me päätimme jalostaa ajatusta. Aiomme tehdä tulevaisuudessa Veljekset kuin kyljykset –keikkojakin.

Viimeiste Levyllä on tällä kerralla paljon cover -versioita, joihin on täytynyt pyytää alkuperäisten tekijöiden lupaa.

- Siellä on muun muassa kappaleet Kuka keksi karppauksen ja Sähköt sain sähkötupakkaan.

Rekkamies Mauri elokuvakankaalle

Jope Ruonansuun haaveena on jo pitkään ollut saada tehdä oma elokuva. Projekti on käynnistetty ja se on edennytkin, mutta rahoituksen hankkiminen on ollut todella työlästä.

- Jos kaikki menee lähikuukausien aikana rahoituksen osalta nappiin, niin kuvausaikatauluja aletaan raivaamaan jo ensi kevääksi. Nyt eletään aika ratkaisevia aikoja.

Elokuva rakentuu Jopen sketsisarja hahmon, rekkamies Maurin, ympärille. Hahmoon ollut suosittu esimerkiksi Facebookissa, jossa rekkamiehellä on jo kymmeniä tuhansia kavereita ympäri Suomea.

- Jos ensimmäinen elokuva kokeilu onnistuu ja menestyy taloudellisesti, niin niitä tehdään varmasti lisää, Ruonansuu pohtii.

Suomen Ohukainen ja Paksukainen

Tuorein aluevaltaus Ruonansuulla on yhteistyö Uuden Musiikin Orkesterin (UMO) kanssa.

- Olin Helsingissä ravintolassa syömässä, kun UMO: n herrat tulivat sattumalta paikalle. He kertoivat, että heillä on tulossa Ohukainen ja Paksukainen -elokuvakonsertti . He olivat nähneet minun ja Jukka Toivosen Ohukainen ja Paksukainen version Jopet-show:ssa, ja innostuivat ajatuksesta, että kesken elokuvan ja konsertin näyttämölle hyppäisivät ohukainen ja paksukainen elävinä.

Koko perheen elokuvakonserttisarja esitetään lokakuun alussa Helsingissä, Tampereella, Hämeenlinnassa ja Lahdessa. Esitys perustuu Ohukainen ja Paksukainen rakennusmiehinä ja Ohukainen ja Paksukainen muusikoina – elokuviin.

- Paitsi, että näytämme esikuviltamme, olemme siinä suomea puhuvat Ollie ja Stan. Yritämme viihdyttää yleisöä kaikenlaisilla tempuilla. Mukana on vähän imitointiakin, mutta me olemme myös muusikoina mukana. Me soitamme ja laulamme suomeksi vanhan jazz- ja dixieland -klassikon, When the saints go marching in.

Lue seuraavaksi