Tigerin yrittäjä hämmästelee ovimieskohua

The Tigerin -yökerhoyrittäjä ja järjestyksenvalvontayritys selvittävät julkisuuteen nousseita väitteitä ovimiesten yhteyksistä järjestäytyneeseen rikollisuuteen. Yrittäjät eivät aiemmin ole saaneet poliisilta tietoa epäilyistä.

Kotimaa
Helsinkiläisessä ravintola Tigerissa sattui yöllä ampumavälikohtaus, jossa kaksi henkilöä haavoittui.
Markku Ulander / Lehtikuva

Night People Groupin toimitusjohtaja Antti Raunio korostaa saaneensa viranomaisilta vain myönteistä palautetta yökerhon järjestyksenvavojien toiminnasta viikonloppuisen ampumistapauksen yhteydessä.

- Elvyttävä ylilääkäri muun muassa on sanonut heidän toimineen ammattimaisesti. Jälkitoimet on siis hoidettu hyvin.

Raunio ihmetteleekin maanantaiaamuna julkisuuteen nousseita väitteitä siitä, että ravintolan ovella työskentelevillä järjestyksenvalvojilla olisi tuttuja niin sanotuissa liivijengeissä.

- Poliisi ei keskusteluissamme ole koskaan tuonut esille tällaista epäilystä, että palvelut tuottavalla HCS:llä olisi tekemistä järjestäytyneen rikollisuuden kanssa.

Raunio kiistää niin ikään saaneensa Kampin kauppakeskuksen vartijoilta valituksia ovimiesten toiminnasta. Ristiriitaiset tiedot käydään hänen mukaansa nyt kuitenkin läpi. Myös HCS:ltä on pyydetty virallinen selvitys asiasta.

Järjestyksenvalvojakortin menetys ei tule työnantajan tietoon

HCS Finlandin aluepäällikkö Mika Mielonen hämmästelee, että järjestäytyneen rikollisuuden ja ovimiespalveluiden yhteydet on nostettu esiin ampumistapauksen yhteydessä.

Mielosen mukaan asiaan on kiinnitetty tarkempaa huomiota jo vuoden ajan. Hän kuitenkin myöntää, että palkkalistoilla olevien järjestyksevalvojien taustojen selvittäminen on vaikeaa.

- Järjestyksenvalvontatehtäviin valittavilta henkilöiltä vaaditaan järjestyksenvalvojakortti, jonka myöntämisestä vastaa poliisi. Mikäli joltakin henkilöltä kortti viedään pois, esimerkiksi ylinopeussakon vuoksi, siitä ei tule työnantajalle mitään ilmoitusta.

Mielosen mukaan kortteja tarkastetaankin henkilökunnalta aina aika ajoin.

The Tigerin toimitusjohtaja arvelee, että hämmennystä on saattanut herättää myös viranomaisten kanssa seuraavaksi perjantaiksi sovittu tapaaminen. Hänen mukaansa poliisin kanssa pidettävä palaveri on osa normaalia toimintaa, jossa yökerhon asioita käydään läpi aina puolivuosittain.

- Mistää kriisitapaamisesta ei siis ole kyse, Raunio painottaa.