1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Fennovoiman toimitusjohtajalle potkut

Fennovoiman hallitus on maanantaina vapauttanut Tapio Saarenpään tehtävistään.

talous
Tapio Saarenpää
Tapio SaarenpääYle

Fennovoiman toimitusjohtaja vaihtuu. Fennovoiman hallitus on maanantaina vapauttanut Tapio Saarenpään työvelvoitteestaan. Saarenpää on johtanut Fennovoimaa perustamisesta eli kesästä 2007 lähtien.

Saarenpäätä sijaistaa toistaiseksi projektijohtaja Juha Nurmi.

Fennovoima haluaa rakentaa Pohjois-Pohjanmaan Pyhäjoelle ydinvoimalan.

Syyskuussa vaihdettiin hallituksen puheenjohtajaa. Viime aikoina Fennovoiman ydinvoimahankkeen rahoittajista ovat luopuneet muun muassa S-ryhmä, Atria sekä pieniä sähköyhtiöitä.

Hankaluutena ydinvoimahankkeessa on myös jätteen loppusijoitus, sillä sen mahtumisesta muille ydinvoimaloille louhittavaan Olkiluodon kalliopiiloon on kiistaa.

Tapio Saarenpää ei maanantaina halunnut kommentoida asiaa. Hallituksen puheenjohtaja Pekka Ottavainen perustelee vaihdosta ydinvoimahankkeen uudella vaiheella.

- Tapio Saarenpää on tehnyt valtavan ison työn näiden viiden vuoden aikana. Hän on vienyt Fennovoimaa kovasti eteenpäin, Ottavainen sanoo.

- Nyt projektin eteenpäin viemiseen ja yhtä lailla laitostoimittajan valintavaiheeseen katsottiin, että projektijohtaja Nurmi ottaa toimitusjohtajan tehtävät sijaisena hoitoonsa.

Ottavaisen mukaan Fennovoiman rahoitus on kunnossa ja uusia kiinnostuneita omistajia on ilmaantunut, mutta hän ei voi nimetä heitä.

Lue seuraavaksi