1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. puolustusvoimat

Vekaranjärvi ja Utti voittajia puolustusvoimien uudistuksessa

Kouvolan varuskunnissa muutoskeskustelut koskevat vain 10:tä työntekijää. Karjalan Prikaatiin ja Utin Jääkärirykmenttiin on luvassa vahvistusta.

puolustusvoimat
Sotilas väijyy puun takana.
Juha Korhonen / Yle

Puolustusvoimat ilmoitti maanantaina paikkakuntakohtaisista henkilöstömuutoksista. Kouvolan seudulla uudistus vahvistaa Karjalan Prikaatia 50:llä ja Utin Jääkärirykmenttiä 30 henkilöllä.

Muun muassa Itä-Suomen Sotilasläänin operatiiviset tehtävät siirtyvät Karjalan Prikaatille. Lisäväkeä on tulossa myös lakkautettavista varuskunnista. Eversti Ahti Kurvisen mukaan muutos on suuri.

- Kaikki aselajit, erityisesti pioneerit, saavat vahvistusta, sanoo eversti Ahti Kurvinen.

Tällä hetkellä muutoskeskustelut koskevat Kouvolan alueella alle 10:tä sotilas- ja siviilityöntekijää. Lakkautettavan Itä-Suomen sotilasläänin esikunnan 100 työntekijästä 93 sijoittuu muualle puolustusvoimien organisaatioon.

Itä-Suomen huoltorykmentin esikunta muuttuu uuden logistiikkarykmentin esikunnaksi. Henkilöstömäärä pysyy nykyisessä 50:ssä.

Puolustusvoimat vähentää henkilöstöään vuoteen 2015 mennessä. Tällä hetkellä uutta tehtävää ei ole osoitettu 865 työntekijälle. Irtisanomisuhasta puolustusvoimat ilmoittaa huhtikuussa ja irtisanomiset astuvat voimaan kesäkuussa.

Lue seuraavaksi