Oikeus kumosi Samsungin Galaxy 10.1:n myyntikiellon USA:ssa

Samsungin tablettitietokoneelle kesäkuussa määrätyn myyntikiellon kumoaminen on uusin askel yhtiön patenttikiistassa kilpailijansa Applen kanssa.

talous
Applen iPad (vas.) ja Samsungin Galaxy Tab.
Robert Vos / EPA

Yhdysvaltalainen tuomioistuin on kumonnut Samsungin Galaxy 10.1. -tablettitietokoneelle kesällä määrätyn myyntikiellon. Kiellon kumoaminen liittyy eteläkorealaisen elektroniikkajätin patenttikiistaan yhdysvaltalaiskilpailijansa Applen kanssa.

Gaklaxy 10.1.:lle määrättiin myyntikielto Yhdysvalloissa ennen Applen ja Samsungin patenttikiistaa koskenutta oikeudenkäyntiä. Elokuussa tuomioistuin katsoi, että Samsung on loukannut useita Applen patentteja ja määräsi sen maksamaan 1,05 miljardin dollarin korvaukset Applelle.

Tuomioistuimen mukaan Samsung ei kuitenkaan loukannut sitä patenttia, joka oli Galaxy 10.1.:n myyntikiellon perusteena. Tästä syystä Samsung vaati oikeutta kumoamaan myyntikiellon.

Patenttikiistassa ei ole vielä sanottu lopullista sanaa, sillä tuomiosta on valitettu.

Oikeustaistelu alkoi viime vuonna, kun Apple nosti useissa maissa Samsungia vastaan kanteen patenttirikkomuksista. Samsung nosti vastakanteen. Maanantaina Samsung ilmoitti nostaneensa Applea vastaan kanteen, jonka mukaan yhtiön uusi puhelin iPhone 5 loukkaa kahdeksaa Samsungin patenttia.

Toisin kuin Yhdysvalloissa, Japanissa tuomioistuin päätyi elokuussa sille kannalle, että Samsung on syytön väitettyihin patenttirikkomuksiin. Eteläkorealainen tuomioistuin katsoi heinäkuussa, että sekä Apple että Samsung ovat loukanneet toistensa patentteja.

Lähteet: AFP, Yle Uutiset