Hietalahdessa yhdistetään ravintola kauppahallipalveluihin

Hietalahden kauppahalliin ei tulekaan luomuhallia, vaan ravintolan ja kauppahallin yhdistelmä.

kauppahallit
Helsingissä sijaitseva Vanha kauppahalli
Vanhan kauppahallin kauppiaat joutuvat evakkoon kauppahallissa alkavan remontin tieltä.Yle

Hietalahden kauppahallissa kokeillaan ensi keväänä uudenlaista tapaa yhdistää ravintola ja kauppahallipalvelut. Ideana on, että asiakas voi ensin ostaa raaka-aineet kauppiailta ja sitten viedä ne hallin keittiömestarin valmistettavaksi.

- Olemme käyneet ottamassa mallia ulkomailta ja tähän tulee ravintolan ja kauppahallin yhdistelmä. Asiakas voi valita lihoja ja kaloja tästä ympäriltä, mahdollisesti myös kasviksia ja viedä ne sitten keittiömestarille, joka valmistaa raaka-aineista ruokaa siinä silmien edessä, eli tuoretta ruokaa vähän erillä tavalla, Tukkutorin toimitusjohtaja Timo Taulavuori kertoo kauppahallin suunnitelmista.

Vanhan kauppahallin myyjät muuttavat helmikuussa Hietalahden halliin, kun Vanhaa kauppahallia remontoidaan.

- Hietalahden hallin jokainen loossi on varattu. Suurin osa kauppiaista palaa sitten Vanhaan kauppahalliin, eli sekin on varmaan täynnä parin vuoden kuluttua, kun se avataan uudelleen käyttöön, Taulavuori kertoo.

Hietalahteen ei tule luomuhallia

Aiemmin on puhuttu, että Hietalahden kauppahalliin avataan uudestaan pelkästään luomuruokaan keskittyvä luomuhalli. Hietalahden kauppahalli toimi luomutuotteisiin erikoistuneena hallina 2000-luvun alkuun asti. Nyt suunnitelmat uudesta luomuhallista ovat kariutuneet.

- Kun helmikuussa tänne muuttaa kauppiaat Vanhasta kauppahallista, niin kauppiaat ovat niitä samoja, joita on vanhassa kauppahallissa. Osa myy luomua, osa lähiruokaa, osa tuontiherkkuja elikkä luomuhallia tästä ei sinällään tule, Taulavuori toteaa.

Vanhan kauppahallin kauppiaat ovat Hietalahden hallissa noin 14 kuukautta. Sen jälkeen hallissa aiotaan jatkaa elintarvikkeiden myyntiä. Tällöin voidaan katsoa myös uudelleen, keskittyykö Hietalahden halli pelkästään luomuun.

- Osa Vanhan kauppahallin kauppiaista saattaa jäädä tänne ja sitten etsitään lisää myöskin kauppiaita tänne. Yritämmä olla aika herkkänä ja kuunnella asiakkaita, kuunnella kauppiaita ja katsotaan vähän sitä tasapainoa, mikä on luomua, mikä on lähiruokaa. Kuunnellaan kaupunkilaisia, Taulavuori sanoo.