1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Catz lähtee kauteen voitonhimoisena

Kaakkoissuomalaiset koripalloseurat aloittavat mitalijahtinsa naisten SM-sarjassa lauantaina. Lappeenrannnan Catz lähtee voitonhimoisena puolustamaan mestaruuttaan hieman uudistuneella joukkueella. Yksi pahimmista haastajista on viime kevään pronssimitalisti Kotkan Peli-Karhut.

Kuva: Yle

Lappeenrannan Catzilla on alla huikea kausi. Suomen Cup mestaruuden ja SM-kultaa voittanut joukkue lähtee hakemaan uutta voittoa tällä kaudella. Pelaajavaihdoksista huolimatta, joukkue on taitava ja urheilullinen.

- Neljä pelaaja lähti ja neljä tuli tilalle. Mun mielestä meillä on erittäin hyvä joukkue nytkin. Ehkä vähän nimettömämpiä tässä kohtaa vielä, mutta joku viisas on joskus sanonut, että jokainen tunnettukin pelaaja on jossain vaiheessa ollut tuntematon. Nyt on hyvä paikka monella ansaita niitä kannuksia, sanoo päävalmentaja Mika Haakana Catz Lappeenrannasta.

Pelikuviot hioutuvat kauden mittaan

Joukkue on saatu kasaan vasta viikko sitten, kun viimeinen jenkkivahvistus Chandrea Jones liittyi mukaan. Espoon Hongan kasvatti Anni Mäkitalo siirtyi Lappeenrantaan Tshekeistä. Nopea ja liikkuva pelaaja on ehtinyt hioa uuden joukkueen kanssa kuvioita elokuusta.

Mä haluan ainakin voittaa mestaruuden tällä kaudella

Anni Mäkitalo

- Kyllä niitä on nyt hiottu nyt puolitoista kuukautta, mutta tietysti tässä on vielä paljon matkaa siihen, että ollaan siinä huippukunnossa. Ei tietenkään kuulu ollakaan vielä. Mä haluan ainakin voittaa mestaruuden tällä kaudella. Viimeisestä on nyt pari vuotta aikaa ja kelpaisi taas juhlia mitalia, haaveilee Anni Mäkitalo.

Peli-Karhut ja Forssa pahimmat vastustajat

Jyväskylästä takaisin kasvattajaseuraansa palannut Katja Summala tietää pahimmat vastustajat.

- Ennakkosuosikeiksi on meidän lisäksi veikkailtu Kotkan Peli-Karhuja ja sitten Forssaa, että varmaan ne siitä löytyy. On toki muitakin. ToPo on vahvistunut kovasti. Eikä noista uusista joukkueista koskaan tiedä, pohtii Katja Summala.

Mestaruuden uusimisessa vanha keino on parempi kuin pussillinen uusia. Tätä mieltä on ainakin Catzin päävalmentaja Mika Haakana.

- Kliseisesti omaan tekemiseen pitää luottaa. Meidän pitää luottaa aggressiiviseen puolustukseen ja siihen omaan pelikonseptiin, mikä toimi viime vuonnakin hyvin. Samoja asioita pitkälti tehdään tänäkin vuonna, että siihen me luotetaan, sanoo päävalmentaja Haakana.

Sellaista vauhdikasta korista on luvassa

Katja Summala

- Varmaan me aika nopeasti lähdetään ja aggressiivisesti puolustetaan. Sellaista vauhdikasta korista on luvassa, ennustaa uusi vahvistus Katja Summala.