Video-CV auttaa vammaisia taistelussa asenteita vastaan

Asenteet vammaisten palkkaamiseen ovat usein rekrytoinnin ja työhaastatteluun pääsyn esteenä. Video-esittelyllä ja sosiaalisella medialla halutaan tuoda vammaiset ja pitkäaikaissairaat yksilöinä työnantajien tietoon.

vammaiset
Nainen seisoo videokameran edessä.
YLE / Kari Alentola

Videoidusta työhakemuksesta ja sosiaalisesta mediasta on hyötyä vammaisten henkilöiden ja pitkäaikaissairaitten työnhaussa. Turusta käsin koordinoidulla Reilu Rekrytointi -hankkeella Lihastautiliitto haluaa tuoda esiin vammaiset työnhakijat yksilöinä.

- Monimuotoisuuden hyväksyminen työmarkkinoilla alkaa olla päivän sana, mutta valitettavan usein rekrytointiprosessi kariutuu siihen, että henkilöllä on vamma, sanoo Reilu Rekrytointi -hankkeen projektipäällikkö Karoliina Joutsia.

Vammaiset nähdään usein yhtenä homogeenisenä ryhmänä, mikä hankaloittaa jo pelkkään työhaastatteluun pääsyä. Videohakemuksien tarkoitus on purkaa työnantajan ennakkoluuloja työnhakijan kertoessa itsestään ja osaamisestaan jo hakuvaiheessa.

- Työnantajat helposti ajattelevat stereotyyppisesti, että hakija on vammainen, sen kummemmin miettimättä esimerkiksi vamman astetta tai hakijan koulutusta ja työkokemusta, Joutsia kertoo.

Suomessa on tällä hetkellä työttömänä noin 7000 korkeakoulutettua, eri tavoin vammaista henkilöä.

- Hakijoiden joukossa on hyvin motivoituneita ihmisiä, jotka ovat valmiita sitoutumaan työhönsä. He haluavat osallistua yhteiskunnan elämään veronmaksajina siinä missä muutkin. Siinä on iso ero, onko esimerkiksi korvauksien varassa kotona vai pystyykö toimimaan täysipainoisena yhteiskunnan jäsenenä, Joutsia muistuttaa.

Sairastumisen jälkeen kuntoutuvien on vaikea löytää työtä oltuaan poissa työelämästä, Joutsia jatkaa.

- Kysymys on ihan tavallisista suomalaisista henkilöistä, jotka haluavat töihin.

Työnantajat haastamaan toisiaan

Hankkeessa laitetaan liikkeelle työnantajille suunnattu haastekampanja ensi vuoden tammikuussa. Haaste leviää, kun työnantajat katsovat aiheeseen liittyvän nettivideon ja allekirjoittavat ajatuksen haastamalla toisia tekemään samoin, Joutsia kuvailee.

- Työnantajat saavat osallistua hankkeeseen laittamalla hyvän asian puolesta viestin kulkemaan eteenpäin.

Hankkeessa tuotetaan yhdeksän esittelyvideota vammaisista ja pitkäaikaissairaista työnhakijoista tammikuussa lanseerattaville hankkeen verkkosivuille.

Eri puolilla maailmaa monilla kansainvälisillä yrityksillä on jo omia yhteiskuntavastuu-ohjelmia, Joutsia tietää.

- Esimerkiksi selkäydinvammaisten työllistyminen Suomessa on 20 prosentin luokkaa, kun vaikkapa Sveitsissä se on lähes 80 prosenttia.