Mikä mättää Turussa? Varissuon jäähallin sisäänkäynti

Yle pyytää kuntavaalien alla lähettämään kuvia epäkohdista, joihin uudet valtuutetut voisivat ensi töikseen puuttua. Turun ensimmäinen kuva koskee Varissuon jäähallia.

Kuntavaalit 2012
Pyöräilijä jäähallin kulkurampilla.
Miina Nurmi

- Varissuon jäähalliin Turussa pääsee yleisöluisteluvuorolle vain parkkihallin kautta, kirjoittaa Miina Nurmi.

Nurmi on lähettänyt Ylen Mikä mättää -sarjaan kuvan Turun Varissuolla sijaitsevan maanalaisen jäähallin sisäänkäyntirampilta. Kuvasta käy ilmi, että pyöräilijät ja jalankulkijat käyttävät samaa kulkuväylää kuin autot.

- Voi kun sinne rakennettaisiin joku sisäänkäynti, josta pyöräilijät ja jalankulkijat pääsisivät sisään kulkematta pakokaasupilven läpi. Ei lapsilla ole autoja!

Liikuntapaikkamestari Markku Vanne Turun kaupungin liikuntapalvelukeskuksesta pahoittelee tilannetta.

- Ikäväkseni minun on todettava, että Varissuon jäähallin kulku on nykyään ainoastaan parkkihallin kautta. Hallissa on myös hissit, mutta hissien yleistä käyttöä piti rajoittaa asiakkaiden turvallisuuden ja ilkivallan takia, Vanne kertoo.

Hissien ulko-oviin on asennettu kulunvalvontajärjestelmä. Hissien käyttöoikeus on annettu päiväkodeille, kouluille ja erityisryhmille.

Jos vastaava halli rakennettaisiin nyt, miten kulkuyhteydet kannattaisi järjestää?

- Sijoittaisin hissit asunto-alueen reunamille, hyvien parkkialueiden läheisyyteen, liikuntapaikkamestari Markku Vanne sanoo.

Mikä mättää -sarjan kuvia julkaistaan edelleen kuntavaalien alla nettisivuillamme ja Aamu-tv:ssä. Lähetä kuva sähköpostilla osoitteeseen kunta.kuvat@yle.fi.