Ratamo-keskuksen suunnittelu vauhtiin marraskuussa

Sairaalakeskuksen esisuunnitelman pitäisi valmistua maaliskuun alkuun mennessä. Ratamoon on tarkoitus keskittää kaupungin perusterveydenhoitoa sekä erikoissairaanhoitoa.

Kotimaa
Ratamo-keskuksen tuleva paikka Kotiharjun alueella.
YLE / Raine Martikainen

Kouvolan Kotiharjuun rakennettavan Ratamo-sairaalakeskuksen suunnittelu alkaa toden teolla marraskuussa. Projektille etsitään parhaillaan hankesuunnittelijaa ja esisuunnitelman pitäisi valmistua maaliskuun alkuun mennessä.

Esisuunnitelmassa otetaan tarkemmin kantaa hankkeen aikatauluun sekä siihen, mitä toimintoja keskukseen siirtyy. Samalla tarkentuu myös Ratamon hintalappu. Aiemmin kustannuksiksi on arvioitu noin 80 miljoonaa euroa.

- Kustannukset tarkentuvat esisuunnittelun aikana, kun tiedämme mitä toimintoja sinne tulee. On ihan erihintaista, jos tulee täysin varusteltuja leikkaussaleja tai toimenpidehuoneita, kertoo projektipäällikkö Sirpa Mäntynen.

Ratamoon on tarkoitus keskittää kaupungin perusterveydenhoitoa sekä erikoissairaanhoitoa. Sairaalakeskuksen on arvioitu valmistuvan vuonna 2016. Kaupunki etsii Ratamoon myös palvelupäällikköä ja pestiä on hakenut 11 henkilöä.