1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. media

Ylen ohjelmiin lisää tekstityksiä ja kielivaihtoehtoja

Kaikki vaalitentit ja -keskustelut tekstitetään. Lisäksi ulkomaisiin dokumentteihin voi nyt valita alkuperäisen selostuskielen.

Media

Yle lisää tekstitystarjontaansa vaaliohjelmissa ja Yle Areenassa. Vaali-illan suora tuloslähetys 28. lokakuuta tekstitetään kokonaan.

Suorina nähtävät kahdeksan kuntavaalitenttiä tulevat tekstitettyinä uusintoina alkuperäistä lähetystä seuraavana päivänä. Eduskuntapuolueiden vaalitentit nähdään TV1:ssä tästä illasta alkaen.

Vastaavalla tavalla tekstitetään eduskunnan ulkopuolisten puolueiden vaalikeskustelu perjantaina 19. lokakuuta ja perinteinen eduskuntapuolueiden suuri vaalikeskustelu 25. lokakuuta. Tekstitykset löytyvät Ylen Teksti-TV:stä (siirryt toiseen palveluun) ja Yle Areenasta.

Myös suomeksi selostettuihin ulkomaisiin dokumentteihin voi nyt valita kaikilla kanavilla alkuperäisen selostuskielen ja suomenkielisen tekstityksen. Tähän asti mahdollisuus on ollut vain Yle Teeman kansainvälisissä dokumenteissa ja TV1:n Avarassa luonnossa.

Tekstitys hyödyttää kuulorajoitteisia sekä heitä, jotka eivät syystä tai toisesta voi nostaa äänenvoimakkuutta katselun aikana. Palvelusta on iloa myös suomen kieltä opiskeleville.

Yle tekstitti kotimaisista ohjelmista suomeksi 66,5 tammi-elokuussa. Laki velvoittaa Ylen tekstittämään tänä vuonna 60 prosenttia ohjelmistostaan.