1. yle.fi
  2. Uutiset

Ehdokkaat: Suur-Saimaan mahdollisuudet hyödyntämättä Taipalsaarella

Valtaosa Ylen vaalikoneeseen vastanneista taipalsaarelaisehdokkaista on sitä mieltä, että kunta ei ole osannut hyödyntää Saimaanrantaa ja Sarviniemeä. Yhteistyötä maanomistajien kanssa kaivataan.

Kuntavaalit 2012
Sarviniemi
Yle

Enemmistö Ylen vaalikoneeseen vastanneista taipalsaarelaisista kuntavaaliehdokkaista on sitä mieltä, että kunta ei ole osannut hyödyntää Sarviniemeä ja Saimaanrantaa. Väittämän kanssa on täysin tai jokseenkin samaa mieltä reilu puolet ehdokkaista.

Ehdokkaat kuitenkin tiedostavat, että Sarviniemi ja Saimaanranta ovat yksityisomistuksessa. Näin ollen kunnan on vaikea tehdä niille mitään.

Osa ehdokkaista onkin sitä mieltä, että kunnan pitäisi tehdä yhteistyötä maanomistajien kanssa.

- Hyvään yhteistyöhön ja toiminnan mahdollistamiseen pitää pyrkiä, mutta yrittäjät kantavat omat riskinsä ja toimivat omien reunaedellytystensä mukaisesti, toteaa kokoomuksen ehdokas Anni Laihanen.

Keskustan Teemu Turunen-Saarestin mukaan hyödyntämättä on jäänyt erityisesti Sarviniemi.

- Maanomistajan kanssa pitäisi pystyä neuvottelemaan, jotta alue saataisiin rakentumaan järkevästi, Turunen-Saaresti kirjoittaa.

Yhteistyön esteenä nähdään kunnan ohut organisaatio. Toisaalta sitoutumaton Vesa Pakarinen on sitä mieltä, että kunnan elinkeinostrategian toteuttaminen on ollut ailahtelevaa.

Keskustan Helena Uski muistuttaa, että kunnan on panostettava lakisääteisiin velvoitteisiin.

Ylen vaalikoneeseen on vastannut 22 taipalsaarelaista kuntavaaliehdokasta eli kolmannes ehdokkaista.

Lue seuraavaksi