1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Amityvillen "horror-talo" myynnissä

Nykyinen omistaja vakuuttaa, että talossa ei kummittele. Myyntiä riivaavat sen sijaan heikot asuntomarkkinat.

Talo elokuvasta Amityville. Kuva: American International Pictures

Yhdysvalloissa Amityville-kauhuelokuvista tuttu puutalo on myynnissä, sopivasti näin Halloweenin alla. Talo näytteli pääroolia 1979 valmistuneessa The Amityville Horror -elokuvassa, joka on suomennettu nimellä Luojan tähden, paetkaa!

Elokuva perustui kirjaan, joka oli kirjoitettu Lutzin perheen kertomien tapahtumien mukaan. Lutzit väittivät Long Islandilla New Yorkin osavaltiossa sijainneessa talossaan kummittelevan.

Nyt myynnissä on kuitenkin elokuvan ulkokohtauksissa käytetty 1920-luvun puutalo, joka sijaitsee Toms Riverissä, New Jerseyn osavaltiossa.

Nykyiset omistajat ostivat talon vuonna 2001. Myynnin syynä ei tällä kertaa ole kuitenkaan aaveet, vaan toinen pelottava a-kirjaimella alkava sana: avioero.

- Mieheni ja minä eroamme. Talossa ei kummittele tai mitään, meillä oli siellä mahtavia hetkiä, sanoi omistaja Odalys Fragoso CNN:lle.

Reilussa 300 neliömetrin kokoisessa talossa on neljä makuuhuonetta ja kolme kylpyhuonetta. Se on nyt kaupan 955 000 dollarin eli noin 738 000 euron myyntihintaan. Välittäjä pitää summaa pilkkahintana, kun alkuperäinen pyyntihinta yli vuosi sitten oli 1,45 miljoonaa dollaria. Hinnan pudotuksen syynä uudella myyntikierroksella ovat olleet Yhdysvaltain asuntomarkkinoita riivaavat talousdemonit varsinaisten henkiolentojen sijaan.

Amityvillen talossa seinistä valui verta, talo täyttyi surisevista kärpäsistä ja aavemaisia silmiä ilmestyi seiniin. Myynnissä olevassa talossa mitään sellaisia ei kuitenkaan ole havaittu, Fragoso vakuuttaa.