Apulaisvaltakunnansyyttäjä tutki Liperin asiakirjajupakan

Apulaisvaltakunnansyyttäjä on ottanut kantaa Liperin kunnan osastosihteerin irtisanomiseen liittyvään asiakirjasotkuun. Potkuja koskeneita tietoja levittäneitä henkilöitä on epäilty salassapitorikoksesta ja virkasalaisuuden rikkomisesta.

Kotimaa
Liperin uutiset -nettisivusto.
YLE

Valtakunnansyyttäjävirasto ei löytänyt rikosta Liperin asiakirjasotkussa. Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalskeen päätöksen mukaan kunnan sivistystoimen entinen osastosihteeri ja varavaltuutettu eivät syyllistyneet salassapitorikoseen tai virkasalaisuuden rikkomiseen.

Henkilöiden epäiltiin levittäneen ja julkaisseen laittomasti kunnanjohtajan laatimaa muistiota, joka liittyi osastosihteerin irtisanomiseen. Apulaisvaltakunnansyyttäjän ratkaisun mukaan muistio ei sisältänyt salassa pidettäviä asioita.

- Kunnioitan valtakunnansyyttäjäviraston päätöstä, mutta en hyväksy jatkossakaan organisaatiossamme työsuojelullisen materiaalin jakelua muille kuin asianosaisille, kunnanjohtaja Hannele Mikkanen toteaa.

Osastosihteeri toimitti marraskuussa 2011 sähköpostitse työsuojelullista valmistelumateriaalia Liperin kunnan päättäjille sekä kunnan 1200 työntekijälle.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä ratkaisee muun muassa sananvapauteen liittyviä rikosepäilyjä. Liperin kunnan osastosihteerin vuoden takaisia potkuja puidaan yhä Kuopion hallinto-oikeudessa.