Suomalaisten biisiosaamista hingutaan jo maailmantähtien levyille

Suomalaiset pääsevät tekemään biisejä suoraan maailmanluokan tähdille. Suomalaisen musiikkikustannusyhtiön järjestämällä leirillä suomalaiset ja amerikkalaiset säveltävät yhdessä kappaleita muun muassa supertähti Rihannalle.

Jaakko Salovaara (JS16) Kuva: Yle

Suomalainen musiikkikustannusyhtiö Elements Music ilmoittaa järjestävänsä lokakuussa Helsingissä biisileirin yhteistyössä amerikkalaisen levy-yhtiön kanssa.

Elements Musicin edustajan Eero Tolppasen mukaan biisintekoleiri on ensimmäinen Suomessa koskaan järjestetty.

Leirille tulevista amerikkalaisista esim.  Zac Poor ja Dewain Whitmore ovat tehneet aiemmin kappaleita mm. Faith Hillille, Chris Brownille ja Cherille.

Suomalaisista biisintekijöistä mukana ovat mm.  Jaakko Salovaara (JS16), Risto Asikainen, Pasi Siitonen aka Stig sekä Milos Rosas ja lisäksi SonyATV:n edustama Teemu Brunila.

Leirin tarkoituksena on säveltää kappaleita muun muassa kansainvälisten supertähtien Rihannan ja niin ikään dancea edustavan Taio Cruzin tuleville albumeille.

Biisejä tehdään myös brittiläiselle tyttöbändille nimeltä the Saturdays. Yhtenä leiripäivänä keskitytään yhä laajeneviin Aasian markkinoihin.

Yle Uutiset kertoi suomalaisten biisintekijöiden maailmanvalloituksesta maanantaina.