Peliala kasvaa Kymenlaaksossa

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu aloittaa ensi syksynä englanninkielisen pelisuunnittelun koulutusohjelman. Ammattikorkeakoulun opetus keskittyy Kouvolassa sisällönsuunnitteluun ja Kotkassa koodaamiseen.

Kotimaa
Mies pelaa tanssipeliä
Yle / Juha Korhonen

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu lisää pelialan koulutusta. Ensi syksynä ammattikorkeakoulussa alkaa englanninkielinen pelisuunnittelun koulutusohjelma, jossa on 16 aloituspaikkaa. Pääsykokeita järjestetään keväällä Kouvolan lisäksi eri puolilla maailmaa.

- Peliala ylipäätään on kansainvälinen. Isoissa produktioissa tiimi koostuu osaamisesta ympäri maailmaa. Siinä mielessä meillä on hyvä tilaisuus verkostoitua koulutusohjelman kautta, sanoo koulutusohjelmavastaava Suvi Pylvänen.

Pelisuunnittelu eli game design on ensimmäinen kansainvälinen pelialan ammattikorkeakoulutusohjelma Suomessa.

- Tavoitteena on saada Kymenlaakson alueelle uutta elinvoimaista yritystoimintaa, sanoo Kymenlaakson ammattikorkeakoulun rehtori Petteri Ikonen.

Peliala työllistää Kymenlaaksossa noin 100 henkeä

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu järjestää pelialan opetusta sekä Kouvolassa että Kotkassa. Kouvolassa opetus painottuu sisällönsuunnitteluun, kuten graafiseen suunnitteluun ja käsikirjoittamiseen, ja Kotkassa tekniseen koodaamiseen.

- Nämä kun yhdistämme, niin saamme koko alueelle hyvät pohjat siihen, että yrityselämä virkenee, rehtori Petteri Ikonen sanoo.

Nykyään Kymenlaaksossa toimii noin 30 pelialan yritystä, jotka työllistävät noin 100 henkeä. Kymenlaakso on tällä hetkellä Suomen neljänneksi suurin pelialan keskittymä.

Kehittämispäällikkö Mika Lammi Kouvolan seudun kehittämisyhtiöstä arvioi, että vuoden-kahden kuluttua Kymenlaakso voi kilpailla Oulun kanssa kolmanneksi suurimman pelialakeskittymän tittelistä. Suurimmat pelialan keskittymät ovat Helsinki ja Tampere.

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu vietti torstaina uuden pelistudion avajaisia Kouvolassa.