Facebookilla jo miljardi käyttäjää

Facebookissa on luotu 140 miljardia ystäväkontaktia sen jälkeen, kun yhteisöpalvelu perustettiin vuonna 2004.

Ulkomaat
Facebookin logo älypuhelimen näytöllä.
Karen Bleier / AFP

Yhteisöpalvelu Facebook on jo yli miljardi aktiivista käyttäjää. Rajapyykki ylittyi syyskuun 14. päivänä, kertoo toimitusjohtaja Mark Zuckerberg.

Mukana ovat ihmiset, jotka käyttävät Facebookia aktiivisesti kuukausittain. Käyttäjistä mobiilikäyttäjiä on 600 miljoonaa.

Zuckerbergin mukaan tällainen käyttäjämäärä tekee nöyräksi. Zuckerbergin mukaan auttamaan miljardia ihmistä yhteydenpidossa on ällistyttävää ja tekee nöyräksi, ja on myös asia, josta hän ehdottomasti on ylpein elämässään.

Facebookin käyttäjien määrä on noussut 45 miljoonalla kesäkuusta. Käyttäjien keskimääräinen ikä on 22 vuotta.

Facebookissa on luotu 140 miljardia ystäväkontaktia sen jälkeen, kun yhteisöpalvelu perustettiin vuonna 2004.

Yhdysvaltalaisen Social Bakers (siirryt toiseen palveluun) -nettisivun mukaan Facebookilla on eniten yhdysvaltalaisia käyttäjiä, yli 166 miljoonaa. Seuraavina tulevat Brasilia, Intia, Indonesia ja Meksiko.

Suomalaiskäyttäjiä on runsaat 2,2 miljoonaa ja Suomi on käyttäjätilastossa sijalla 60, Social Bakers kertoo.

Huolimatta Facebookin suosiosta ihmisten yhteydenpitovälineenä yhtiötä ei ole markkinoilla otettu varauksetta vastaan sen jälkeen, kun se listautui pörssiin toukokuussa. Yhtiön osakekurssi on pudonnut reilusti toukokuisesta 38 dollarista. Sijoittajien mielestä Facebookin täytyisi löytää uusia keinoja tehdä rahaa palvelullaan.

Lähteet: AFP, Reuters, Yle Uutiset