Lemmenlomalla puhuttelee varttuneempaa väestöä

Niille, jotka ovat olleet pitkässä parisuhteessa, jotkut Meryl Streepin ja Tommy Lee Jonesin tähdittämän Lemmenlomalla elokuvan esittelemistä tilanteista saattavat olla hyvinkin tuttuja. Pitkän yhdessäolon myötä sitä luulee tuntevansa kumppaninsa jo niin hyvin, että jo pienestä eleestä on tietävinään millä tuulella toinen on, tai mitä tämä nyt haluaa. Matkalla tulee kuitenkin myös yllätyksiä, kuten nyt tämän elokuvan kuusikymppisille, joiden elämä ajautuu täyteen kriisiin.

kulttuuri
Kuva Lemmenlomalla-elokuvasta.
Kuva Lemmenlomalla-elokuvasta.Future Film
Tähtiä.

Kay ja Arnold ovat olleet naimisissa jo kolmattakymmentä vuotta. He ovat pikku hiljaa ajautuneet toisistaan niin erilleen, etteivät enää edes nuku samassa huoneessa. Yhteistä elämää, parisuhteesta puhumattakaan, heillä ei oikeastaan ole enää lainkaan. Kay saa lopulta tilanteesta tarpeekseen ja tilaa heille viikon mittaisen parisuhteen intensiivikurssin. Vaikkei Arnold näekään mitään vikaa heidän suhteessaan, suostuu hän vastahakoisesti lähtemään mukaan matkalle. Viikon aikana molemmat saavat oppia, että he eivät välttämättä täysin tunnekaan toisiaan, saati lopulta edes itseään.

Tarinallisesti Lemmenlomalla etenee melkoisen tutun turvallisia latuja. Juonikuviota suurempi syy elokuvan tarjoamille monille riemastuttaville hetkille ovat pääosissa yksiselitteisen loisteliasta työtä tekevät Meryl Streep ja Tommy Lee Jones. He todella ovat kuin vanha pariskunta, jonka pienistä katseista ja eleistä aistii pitkän yhdessäolon. Terapeutin istuntojen aikana on paikoitellen jopa tuskallista katsella kuinka vaikeaa heidän esittämiensä henkilöiden on päästä käsiksi sisimpiin tunteisiinsa ja tuoda niitä kumppanin edessä julki.

Loisteliaan näyttelijäntyön ohella, Lemmenlomalla on parhaimmillaan myös kipeän hauska ja tosi elokuva. Toivoa vain sopii, että elokuva saisi liikkeelle sen oikean, elokuvien massakäyttäjiä varttuneemman yleisön, joita tämä aikuinen draamakomedia varmasti puhuttelee.