Legendaarinen Valtterin kirppis lopettaa lokakuun lopussa

Helsingin Vallilassa kymmenen vuotta toiminut kirpputori joutuu muuttamaan, kun vanha makasiini muutetaan Amerin pääkonttoriksi. Valtteri on ollut Helsingin suosituimpia kirpputoreja.

Kirpputorit ja myyjäiset
Mustia paitoja roikkuu hengareissa.
Yle / Teemu Laitila

Valtterin kirpputori Helsingin Vallilan makasiineilla on tullut tutuksi varmasti jokaiselle kirpputorihaille pääkaupunkiseudulla viimeisen kymmenen vuoden aikana.

Yksi Helsingin suurimmista ja suosituimmista kirpputoreista on nyt panemassa lapun luukulle ainakin hetkeksi, sillä sen on muutettava tutulta paikaltaan pois. Makasiiniin tulee Amerin pääkonttori.

Kirpputoria Vallilassa pyörittävän Keradur Servicen Mikko Kumpulainen kertoo, että uutta paikkaa etsitään edelleen, mutta toistaiseksi ei ole tärpännyt.

Samalla Kumpulainen yrittää puhua lisäaikaa Vallilalle, mutta varmuutta jatkosta ei ole. Tämä hetkisen tiedon mukaan viimeiset kirppispöydät Valtteriin pystytetään lokakuun lopussa. Jos jatkoaikaa tulee, sekin kestää vain marraskuun.

Kirpputoreille syksy ja kevät ovat kulta-aikaa, joulun aika taas on huomattavasti hiljaisempaa. Kumpulaisen mukaan jouluksi ei uutta paikkaa kannata siis edes avata.

- Jos toiminta loppuu lokakuun lopussa, meidän ei kannata ottaa mitään lyhyttä pätkää siinä ennen joulua. Voi olla, että jatkamme toimintaa sitten vasta keväällä jossain uudessa paikassa.

Uutta tilaa etsitään eri puolilta Helsinkiä.

- Jos on tiedossa hyvää kirpputorille sopivaa tilaa, saa vinkata, Kumpulainen toivoo.