Himosurffaajan pelastus - sähköä johtavat sormikkaat

Himotekstaajan sormet eivät hyydy älypuhelimen näytölle syksyn viimassa. Sen takaavat sähköä johtavasta materiaalista valmistetut kosketusnäyttösormikkaat. Viimeisimpänä villityksenä ovat neonväreissä tai luurankokuosissa hohtavat asusteet.

käsineet
Kosketusnäyttösormikkaat helpottavat kosketusnäytön selaamista kylmässä.
Sari Selin / Yle

Tänä vuonna moni voi löytää lahjapaketistaan esimerkiksi sähkönsiniset, neonpinkit tai neonkeltaiset sormikkaat. Asiaan vihkiytymätön varmasti ihmettelee, miksi uusien trendisormikkaiden sormenpäät ovat väritykseltään vaaleammat kuin sormikkaan kämmenosa. Pukeutumisosaston myyjä Niina Parkkonen tietää syyn.

- Kosketusnäyttösormikkaat ovat syksyn uutuus, ja sormenpäihin on usein kudottu sähköä hyvin johtavaa materiaalia. Kylmällä ilmalla ei tarvitse enää ottaa sormikasta pois kädestään, jotta saa kosketusnäyttöpuhelimensa toimimaan. Tavallinen sormikas kun ei kaikkiin kosketusnäyttöihin reagoi.

Lattiatelineestä uudet sormikkaat ovat huvenneet vauhdilla, sillä uutuustuote on käytännössä osoittautunut ihan toimivaksi keksinnöksi. Se ei ole mikään ihme, sillä pakkasella näyttöä on joutunut joskus herättelemään nenällä, kun talvitumppuja ei ole halunnut heittää pois kädestä.

- Yhdessä asiakkaiden kanssa olemme testanneet ja kokeilleet uusia erikoissormikkaita, ja telineestä on lähtenyt useampi kappale ainakin pikkujoululahjoiksi, nauraa Parkkonen.

Erikoissormikkaat sopivat ammattikäyttöön

Myös myyntipäällikkö Tatu Leppänen Mikkelin Puhelin Oyj:n myyntipisteestä on ehtinyt tutustua uutuussormikkaisiin.

Myyjä Niina Parkkonen esittelee neonvärisiä kosketusnäyttösormikkaita.
Myyjä Niina Parkkonen esittelee neonvärisiä kosketusnäyttösormikkaita.Sari Selin / Yle

- Tarvetta on, koska osa älypuhelimista ja tableteista on varustettu kapasitiivisella näytöllä. Normaalit sormikkaat eivät sellaisella näytöllä toimi, koska kosketusnäyttö reagoi vain paljaan sormen ihoon tai muuhun sähköä johtavaan materiaaliin.

Leppänen uskoo, että useissa ammateissa kosketusnäyttösormikkaista on apua. Esimerkiksi postinkantajat joutuvat kaupunkialueella usein vastaamaan kännykkään, ja voivat nyt syksyllä ja talviaikaan käyttää sormikkaita työskennellessään.

Useissa ammateissa erikoissormikkaista on varmasti hyötyä.

myyntipäällikkö Tatu Leppänen

Yleensä hyvin sähköä johtavaa materiaalia on ommeltu peukaloon, etusormeen ja keskisormeen. Myynnissä on myös sormikkaita, joissa jokaiseen sormeen on kudottu sähköä johtavaa materiaalia. Neutraalimpien kuosien lisäksi erikoissormikkaisiin saa myös luurankokuvia koristeeksi. Leppänen on tyytyväinen sormikkaiden toimivuuteen.

- Kokeilin sormikkaita viime talvena ja hyvin toimivat. Tosin sormikkaat ovat sen verran ohuita, että kovissa pakkasissa ne eivät lämmitä tarpeeksi.

- Mutta jos käytössä on kalliimpi älypuhelin, jota ei ole pakkaselta suojattu, suosittelen pakkasenkestävää bluetooth-kuuloketta. Silloin ei puhelinta tarvitse ottaa esille ollenkaan, neuvoo myyntipäällikkö Tatu Leppänen.