Mitt Romney myönsi olleensa "täysin väärässä"

Mitt Romney on hyvän vaaliväittelymenestyksensä innoittamana myöntynyt pahoittelemaan kampanjansa aikana tekemäänsä suurinta virhettä.

Ulkomaat
Mitt Romney
Mitt RomneyJustin Sullivan / AFP

Yhdysvaltain republikaanien presidenttiehdokas Mitt Romney on myöntänyt tehneensä suuren virheen kampanjansa. aikana. Virhe oli, kun hän varainkeruutilaisuudessaan arvioi Barack Obaman kannattajien, joiden osuus on 47 prosenttia amerikkalaisista, äänestävän tätä vain saadakseen valtiolta avustusrahaa.

Romney tunnusti virheensä uutiskanava Fox Newsin haastattelussa.

- Tässä tapauksessa sanoin jotakin, mikä oli täysin väärin. Uskon elämäni aikana osoittaneeni, että välitän kaikista sadasta prosentista (yhdysvaltalaisista), hän sanoi.

Aiemmin Romney oli vähätellyt höläytystään ja sanonut vain, ettei ollut asetellut sanojaan tyylikkäästi.

Monien yllätykseksi Romneys lausahdys ei tullut esiin keskiviikkoillan TV-väittelyssä Obaman kanssa. Jos se olisi tullut, Romney olisi vastannut siten, että kampanjan aikana hän pitää satoja ellei tuhansia puheita ja osallistuu lukemattomiin keskusteluihin, hän sanoi Fox-kanavalla.

- Joskus tulee sanottua sellaista, mikä ei mene ihan oikein, hän myönteli.

Romneyn kampanja kärsi suuren kolauksen, kun Floridassa, rahakkaille tukijoille järjestetyn varainkeruutilaisuuden puhe tuli ilmi salaisen nauhoituksen kautta. Romney puhui tuolloin, että 47 prosenttia yhdysvaltalaisista ei maksa tuloveroa, kokee itsensä uhreiksi ja äänestää Obamaa saadakseen valtiolta avokätisiä tukiaisia.

Lähteet: Reuters, AFP