1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Amnesty muistaa Anna Politkovskajan murhaa kynttilöin

Toimittaja ja ihmisoikeuspuolustaja Anna Politkovskajan murhatutkinta on edennyt hitaasti, eikä murhakäskyn antajasta ole vieläkään tietoa. Amnesty muistaa Politkovskajaa myös Suomessa.

Kotimaan uutiset

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International muistuttaa Venäjän heikosta ihmisoikeustilanteesta toimittaja Anna Politkovskajan murhan vuosipäivänä tänään sunnuntaina.

Toimittaja ja ihmisoikeuspuolustaja Anna Politkovskajan murhattiin kuusi vuotta sitten. Murhan tutkinta on edennyt hitaasti, eikä murhakäskyn antajasta edelleenkään ole tietoa.

Amnesty vaatii murhan perusteellista ja riippumatonta tutkintaa ja syyllisten tuomista oikeuteen. Ihmisoikeusjärjestön mukaan Venäjän ihmisoikeustilanne ei ole kuudessa vuodessa parantunut, vaan kansalaisjärjestöjä koskevia lakeja on päinvastoin tiukennettu ja sananvapautta entisestään rajoitettu.

Amnestyn Suomen osaston kynttilämielenilmaus järjestetään sunnuntaina kello 18.30 Helsingissä Venäjän suurlähetystön edustalla. Politkovskajan murhan vuosipäivän tilaisuuksia on myös Kuopiossa, Tampereella, Turussa ja Vaasassa.

Lue seuraavaksi