1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Doping-elokuvan ohjaaja: Kohu pyörinyt liikaa Juha Miedossa

Huippu-urheilun doping-historiaa käsittelevä dokumenttielokuva Sinivalkoinen valhe pyörähtää valkokankaille kautta maan. Elokuvaohjaaja Arto Halonen harmittelee kohun keskittymistä yksittäiseen urheilijaan. Sen sijaan doping-keskustelun laajeneminen ulkomaille ilahduttaa Halosta.

Kuva: YLE / Riikka Heikkilä

Kohua herättänyt huippu-urheilun doping-historiaa käsittelevä dokumenttielokuva saa ensi-iltansa perjantaina 5.10.2012. Joensuulaislähtöinen ohjaaja Arto Halonen sanoo, että hän suhtautuuSinivalkoinen valhe-elokuvan aiheuttamaan kohuun kahtalaisesti.

Kyseessä on kuitenkin vain yksittäinen urheilija menneisyydestä.

Arto Halonen

- Minua harmittaa, että julkinen keskustelu on pitkälti pyörinyt hiihtäjä Juha Miedon ympärillä, koska kyseessä on kuitenkin vain yksittäinen urheilija menneisyydestä, toteaa Halonen.

Sen sijaan Halonen on ilahtunut siitä, että elokuva on herättänyt keskustelua dopingin laajamittaisesta käytöstä Suomen lisäksi Norjassa, Ruotsissa ja Italiassa. Sinivalkoinen valhe on elokuva, joka käsittelee suomalaisen maastohiihdon historiaa kiellettyjen aineiden näkökulmasta. Samalla filmatisointi lupaa tekevänsä paljastuksia huippu-urheilun valheiden verkosta.