Hamina haastoi uimahallin taloyhtiön oikeuteen

Taloyhtiö päätti teettää putkiremontin, johon kaupunki ei halua osallistua. Hamina omistaa taloyhtiöstä alle puolet.

asunto-osakeyhtiöt
Haminan Torivarren koulu
Yle / Olli Törönen

Hamina on haastanut oikeuteen taloyhtiön, jonka tiloissa kaupungin uimahalli toimii. Taloyhtiö on päättänyt teettää vajaan miljoonan euron putkiremontin, johon kaupunki ei halua osallistua. Kaupunki omistaa taloyhtiöstä yli 40 prosenttia.

Taloyhtiön hallituksen puheenjohtajan Juha Klami sanoo, että asunnoissa on sattunut viemäririkkoja, joten putkiremontti on tehtävä. Putkiremontti on tarkoitus aloittaa muutaman viikon kuluessa.

Kaupunginjohtaja Hannu Muhosen mukaan taloyhtiötä ei voida tukea verovaroin.

- Kaupunki omistaa uimahalliin liittyvät osakkeet, eikä uimahalli hyödy remontista mitenkään, Muhonen sanoo.

- Taloyhtiön pitää huolehtia siitä, että asiat ovat kunnossa. Taloyhtiö on vastannut aiemminkin muun muassa talon julkisivu- ja putkitöistä, Klami toteaa.

Vuonna 1968 rakennetussa talossa on 24 asuntoa. Kaupunki haluaisi eroon omistusosuudestaan, koska Haminaan rakennetaan uusi uimahalli. Muhosen mukaan kaupunki on valmis luopumaan oikeustoimista ja neuvottelemaan taloyhtiön kanssa.

- Kaupunki olisi valmis purkamaan uimahallin. Voimme kompensoida taloyhtiötä esimerkiksi rakennusoikeudella uusille asunnoille, mikä olisi yhtiölle arvokasta, Muhonen sanoo.

- Tilanne on ikävä. En pitänyt siitä, että kaupunki teki viime tipassa julkisen haasteen, Klami kertoo.

Muhosen mukaan taloyhtiön päätös piti riitauttaa määräajassa, joka oli umpeutumassa. Hamina jätti haasteen käräjäoikeuteen viime viikolla.

Haminan ja taloyhtiön kiistan toi esille Kymen Sanomat pari viikkoa sitten.

Juttua on muokattu. Alunperin kerrottiin kaupunkilehti Reimarin kertoneen asiasta ensimmäisenä.