1. yle.fi
  2. Uutiset

Tulva kääntymässä laskuun - tie 67 taas auki liikenteelle

Hyvin poikkeuksellinen tulva Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla sekä Satakunnassa on hiljalleen kääntymässä laskuun sateiden heikkenemisen myötä. Tulva katkoi lukuisia teitä ja tulva-altaat ovat monin paikoin ääriään myöten täynnä. Osa teistä on maanantain sarastaessa saatu taas ajokuntoon.

Kotimaan uutiset

Tulvan katkaisema liikenne valtatiellä 67 Ilmajoen ja Seinäjoen välillä sujuu taas.

Liikenne tieosuudella saatiin kulkemaan ja tie auki aamuyöllä, kertoo liikennekeskuspäivystäjä Jyrki Suomalainen Turun tieliikennekeskuksesta.

- Näyttää siltä, että tilanne on helpottamassa sateiden hiljenemisen myötä, Suomalainen kertoi varhain aamulla.

Myös vaarassa olleen 8-tien tilanne on helpompi nyt kuin vielä sunnuntaina illalla oli. Tie oli jäämässä veden alle Lapväärtissä ja Vaasan pohjoispuolella.

14 tieosuutta poikki

Liikennekeskuksen mukaan tällä hetkellä on poikki tai on ollut poikki 14 tieosuutta, lähinnä Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla.

Eniten haittaa on ollut kantatien 44 katkeamisesta, varsinkin raskaalle liikenteelle. Liikenne oli poikki kahdella alueella, Kankaanpään ja Kauhajoen välillä sekä Äetsän ja Kankaanpään välillä.

Äetsän ja Kankaanpään välinen osuus saatiin maanantaina aamulla auki, kun vesi alkoi laskea. Osuudella on edelleen alennettu nopeusrajoitus.

Tieliikenteen ongelmien lisäksi tulva on nostanut vedet erittäin korkealle useissa joissa. Myös tulva-altaat ovat ääriään myöten täynnä.

Sateissa vettä on tullut enimmillään jopa kymmenen senttiä ja vuoden keskimääräinen sademäärä ylittyi jo syyskuussa.

Lue seuraavaksi