1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Turun kirjamessuilla ennätysyleisö

Eläkkeelle jäävä ohjelmapäällikkö Kari J. Kettula kuvaili jäähyväispuheessaan tapahtumaa ”kirjalliseksi silakkafestivaaliksi”, jossa sisältö ja elämyksellisyys kohtaavat.

kulttuuri
Vanhoja kirjoja Turun kirjamessuilla.
Bafrin Eskandari / Yle

Turun kirjamessut keräsi viikonloppuna tähänastisen ennätysyleisön. Kaikkiaan 24 460 kävijää tutustui kirja- ja ruokamessujen tarjontaan.

Yleisön suursuosikkeja messuilla olivat muun muassa kirjailija Sofi Oksanen, professori Esko Valtaoja sekä presidentti Sauli Niinistön ja kirjailija Jörn Donnerin keskustelu Euroopan tulevaisuudesta. Ruokamessujen vetonaula oli Junior Master Chef ohjelman voittaja, naantalilainen Ida O´Mahoney.

Tämänkertaiset kirjamessut olivat ohjelmapäällikkö Kari J. Kettulan viimeiset. Ensi vuonna vetovastuun kantaa kokonaan uusi ohjelmapäällikkö Jenni Haukio.

Turun kirjamessujen ohjelmapäällikkö Jenni Haukio.
Bafrin Eskandari

- Kävijämäärä on hyvä kiinnostuksen mittari, mutta sitäkin arvokkaampana pidämme saamaamme myönteistä sisällöllistä palautetta kävijöiltä ja näytteilleasettajilta sekä yhteistyökumppaneilta, Jenni Haukio iloitsi.

Ensi vuoden ohjelman suunnittelu on jo verrattain pitkällä. Kun nyt teemamaana oli Espanja, ensi kerralla sukelletaan Yhdysvaltoihin.

- Kotimainen kirjamessuteema on Somero, Haukio paljastaa.

Lue seuraavaksi