Tulvahuippu Satakunnassa edessä vasta viikon puolivälissä

Kankaanpään seudulla ja erityisesti vesistön yläosissa on nousu taittunut. Karvianjoen alaosissa vaikeudet jatkuvat vielä muutaman päivän. Tulvatilanteen odotetaan helpottavan myös pahimmilla alueilla loppuviikon aikana.

Kotimaa
Tulvakuvaa Kankaanpäästä
Jari Pelkonen / Yle

Lounais-Suomen ely-keskuksen vesivarayksikön päällikkö Juha-Pekka Triipponen arvioi, että tästä päivästä eteen päin pitäisi veden pintojen kääntyä laskuun.

-Isojärveltä laskevissa joissa tulvavedet ovat vielä muutaman päivän nousussa. Tällä alueella voi syntyä vahinkoja.

Tulvahuippu vasta 3-4 päivän päästä

Karvianjoen alaosissa vaikeudet jatkuvat vielä muutaman päivän. Tulvahuippu saavutetaan viikon puolivälissä. Isojärvi, Merikarvianjoki, Pohjajoki, luettelee Triipponen.

- Noormarkun Poosjärvellä erityisesti on alavia rakennuksia, joten siellä vahingot ovat todella lähellä. Kastumisiakin voi tulla, ennakoi Juha-Pekka Triipponen.

Janne Jalajalla on Poosjärven rannalla vakituiseksi asunnoksi kunnostettu mökki, jota tulvat hätyyttelevät.

- Tiet peittyvät ja todennäköisesti täytyy kulkea veneellä, kun vesi nousee huippukorkeuksiin. Myös talo on vaarassa kastua. Ei siinä oikein voi paljon tehdä.

Jalajan mukaan järvellä on varaa nousta vielä ainakin puoli metriä, ennen kuin vesi nousee talon kivijalkaan.

- Kyllä tilanne huolestuttaa, koska arvioden mukaan on todennäköistä, että vesi nousee sen verran.

Pomarkunjoen tilannetta jännitettiin illalla

Pomarkunjoen virtaama oli huipussaan eilen illalla. Tulvavedet kuljettivat suuret määrät rehupaaleja, joiden pelättiin tukkivan silta-aukkoja. Pelastuslaitos seurasi tilannetta Pomarkussa koko yön.