Arki ja ihanteet eivät kohtaa varautumisessa taloudellisiin uhkiin

Esimerkiksi noin 70 prosenttia pitää oman tai perheenjäsenen sairastumisen aiheuttamiin taloudellisiin ongelmiin liittyvää varautumista erittäin tai melko tärkeänä. Käytännössä vain noin 40 prosenttia on varautunut näihin tapahtumiin.

talous

Suomalaiset pitävät erilaisiin oman talouden uhkiin varautumista usein tärkeänä. Käytännössä taloudellisiin uhkiin ei läheskään aina ole varauduttu yhtä hyvin. Suomalaiset tunnistavatkin taloudellisessa varautumisessaan puutteita, kertoo OP-Pohjolan barometri.

Esimerkiksi noin 70 prosenttia pitää oman tai perheenjäsenen sairastumisen aiheuttamiin taloudellisiin ongelmiin liittyvää varautumista erittäin tai melko tärkeänä. Käytännössä vain noin 40 prosenttia on varautunut näihin tapahtumiin mielestään hyvin tai melko hyvin.

Suuria eroja vastaajan kokeman varautumisen tärkeyden ja todellisen varautumisen välillä oli myös esimerkiksi perheenjäsenten kuolemantapauksissa, työttömyydessä, eläkeajan toimeentulossa ja avioerossa.

OP-Pohjolan kotitalousbarometri toteutettiin TNS Gallupin online-tutkimuksen avulla. Barometriin vastasi lähes 3 700 henkilöä 9.-27. elokuuta.