1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Harjunpää, Ulvila

Harjunpäänjoen varrella ei tarvetta evakuointeihin

Kokemäenjoen sivuhaaran Harjunpäänjoen rannalla ei ole ainakaan toistaiseksi tarvetta evakuoinneille. Porin kaupunki on tehnyt pelastuslaitokselle virka-apupyynnön tilanteen seuraamisesta.

Kuva: Kalevi Virtanen

Kokemäenjoen sivuhaaran Harjunpäänjoen penkereet ovat ainakin toistaiseksi kestäneet sateet ja vedenpinnan nousun. Porin kaupunki on tehnyt virka-apupyynnön tilanteen seuraamisesta.

- Meidän tehtävämme on nyt käydä katsomassa ja ennakoida, vaatiiko tilanne toimia eli veden pumppaamista tai evakuointeja. Tällä hetkellä Harjunpäänjoen rannalla ei näyttäisi olevan sortumia eikä tarvetta evakuointeihin  siis ole, sanoo päivystävä palomestari Tomi Anttila.

Porin kaupungin tulvasuojelupäällikön Pekka Vuolan mukaan penkereiden todellinen kestävyys selviää ehkä vasta sitten, kun vesi on laskenut.

Palusjärvelle melkoinen hiekkaralli

Karhukuntien alueella pelastuslaitosta työllistää nyt eniten Palusjärvi Ulvilan Kullaalla. Sen tulvapato on osin liian matala, minkä vuoksi vesi on tullut yli.

- Padolle vievän tien vahvistaminen on nyt melko pitkällä ja kohta päästään padon muokkaukseen. Tietä on vahvistettu ja nostettu kymmenillä hiekkakuormilla.

Anttilan mukaan vesi on mennyt pelloille, mutta ihmisillä ei ole tällä hetkellä välitöntä vaaraa.

- Nyt vettä pumpataan takaisin jokeen. Asuinalueiden suojaamiselle ei tällä hetkellä ole akuuttia tarvetta.

Vesille ei nyt kannata lähteä

Harjunpäänjoessa on nyt erittäin kova virtaus. Anttila varoittaakin vesille lähtemisestä.

- Vesille ei missään nimessä pidä lähteä näillä keleillä.

Vaikka Porin seudulla ei ole teitä poikki, Anttila kehottaa autoilijoita ottamaan kiellot tosissaan.

- Turhan paljon kiellot jätetään huomioimatta. Auto jää helposti veteen kiinni ja sammuu. Kiertoteitä kannattaa käyttää.