Silakkamarkkinoille kehitetään joka vuosi uusia tuotteita

Pyhtääläinen kalastaja Tommi Lillberg on käynyt Helsingin Silakkamarkkinoilla jo lähes parikymmentä kertaa. Vuosien saatossa Lillbergille on kertynyt paljon kanta-asiakkaita.

Kotimaa
Ihmisiä silakkamarkkinoiden myyntikojulla.
YLE

Kalastaja Tommi Lillberg kertoo yhdeksäntoista vuoden kokemuksella, että Silakkamarkkinoiden hittituotteet vaihtelevat vuosittain. Lillberg arvelee omista tuotteista hummerisilakan nousevan tämän vuoden hitiksi.

- Erikoisuudet kiinnostavat ihmisiä, Lillberg sanoo.

Tuotekehittelyä tehdään jatkuvasti, jotta markkinoilla olisi uutta tarjottavaa.

- Meillä on useita eri liemiä noissa silakkatuotteissa. Niitä tuossa keiteltiin ja kokeiltiin. Aina pitää tuotteita parantaa, Lillberg toteaa.

Lillberg kertoo, että sää vaikuttaa paljon siihen, paljonko asiakkaita päivässä käy. Lillbergin mukaan Silakkamarkkinoiden sunnuntain avajaispäivän hyvä sää veti väkeä mukavasti ostoksille.

Vuosien saatossa Lillbergille on kertynyt paljon kanta-asiakkaita.

- Täällä kun on vuosia ollut niin kyllä asiakkaita kertyy. Jos ne ovat tyytyväisiä tuotteisiin niin kyllä ne etsivät sen aluksen mistä niitä saa, Lillberg kertoo.

- Tapahtuma on jo aika tuttu ja oletan ainakin tietäväni mitä täällä pitäisi olla mukana ja mitä täällä pitäisi myydä, Lillberg sanoo.

Meillä on useita eri liemiä noissa silakkatuotteissa. Niitä tuossa keiteltiin ja kokeiltiin.

Tommi Lillberg

Silakkamarkkinoiden markkinapaikat arvotaan, mutta arpaonnen merkitys kaupalle on Lillbergin mukaan vähentynyt, koska veneiden määrä on myös vähentynyt. Lillbergin mukaan tänä vuonna paikalla on 22 venettä. Kun Lillberg oli ensimmäistä kertaa Silakkamarkkinoilla, paikalla oli noin seitsemänkymmentä venettä.

- Ei täällä enää niin sanottuja huonoja paikkoja olekaan, Lillberg naurahtaa.

Tyttären silakka tämän vuoden silakkayllätys

Silakkamarkkinoilla palkitaan vuosittain parhaat silakkatuotteet. Silakkamarkkinoiden silakkaraati valitsi sunnuntaina vuoden maustekalaksi ahvenanmaalaisen Hans Bergmanin tuotteen. Toiseksi arvioitiin uusikaupunkilaisen Vento Aallon ja kolmanneksi porvoolaisen Magnus Nyholmin maustekala. Maustekalasarjan voitosta kilpaili yhteensä 17 tuotetta.

Vuoden silakkayllätys -sarjassa voiton korjasi hankolaisen Tage Gustafssonin Tyttären silakka. Toiseksi arvioitiin helsinkiläisen Mika Norringin Oriental. Raadin mielestä kolmanneksi paras silakkayllätystuote oli kotkalaisen Sami Kirjavaisen Lasimestarin silakka. Silakkayllätyssarjassa kilpaili 24 tuotetta.

Silakkamarkkinat on järjestetty Helsingissä tiettävästi jo vuodesta 1743.