Alkolukko ei pysäyttänyt bussikuskia - humalaisen kyydissä yli 10 lasta

Humalaisen kuljettajan kyydissä oli parisenkymmentä henkilöä, joista suurin osa oli lapsia. Pääkaupunkiseudulta kotoisin oleva, törkeät lukemat puhaltanut kuljettaja oli ohittanut alkolukon.

Kotimaa

Poliisi sai sunnuntai-iltana puoli kuuden aikaan ilmoituksen, että valtatie 3:lla Vaasan suunnasta kohti etelää on lähestymässä linja-auto kovalla ajonopeudella ja epävakaalla ajotavalla.

Poliisipartio pysäytti ajoneuvon Ikaalisten Teiharjussa. Vantaalainen, vuonna 1956 syntynyt kuljettaja puhalsi alkometriin törkeän rattijuoppouden ylittävät lukemat.

Poliisin mukaan bussin kyydissä oli 20 henkilöä, joista suurin osa 14-vuotiaita jalkapallojunioreita pääkaupunkiseudulta.

Epäily myös liikenneturvallisuuden vaarantamisesta

Kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta ja myös useammasta liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Poliisin tutkimuksissa on ilmennyt, että kuljettaja oli matkalla Parkanosta Ikaalisiin mm. ohittanut keltaisilla viivoilla. Yhdessä ohitustilanteista bussi oli vienyt ohitettavasta autosta peilin, vaikka auton kuljettaja oli väistänyt aivan tien oikeaan reunaan.

Linja-autossa oli alkolukko, mutta poliisin mukaan kuljettaja oli onnistunut ohittamaan sen käynnistämällä auton moottoritilasta.