1. yle.fi
  2. Uutiset

Curry kaveeraa kalaa

Kanan ja broilerin kylkiäisenä yleensä viihtyvä curry löytää keittiössä uuden kaverin kalasta. Varsinkin jos niiden yhteiselämää pehmentää muhkeaksi uunissa sulava juusto. Veden viljasta vuokaan käy kala kuin kala, jopa pakastekaapista ongittu seiti. Kotimainen järvikala on kuitenkin curryn kavereista ihan lähipiiriä, ja siinä joukossa fileroitu ahven aatelia.

curry
Pippurimylly
Hillevi Antikainen / Yle

Currykala

400 kalafilettä

1 sipuli

pala purjoa

200 g sulatejuustoa

1/4 tl valkopippuria

1/2 tl suolaa'2 tl currya

Kuori ja silppua sipulit ja leikkaa sulatejuusto viipaleiksi.

Pane kalafileet uunivuokaan ja mausta pippurilla ja ripauksella suolaa.

Ripottele sipulit kalan päälle ja peitä juustoviipaleilla.

Ripottele currya juustoviipaleiden päälle.

Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Lue seuraavaksi