Miksi Suomen pitäisi menestyä urheilussa?

Suomi oli Lontoon olympialaisten 60. paras maa. Keihäskultakin meni Trinidadiin ja Tobagoon. Pitäisikö meidän olla parempia? Suomi – urheilun suurvalta?

Osallistu
Suomen Toni Piispanen voitti olympiakultaa 100 metrin pyörätuolikelauksen T51-sarjassa.
Tal Cohen / EPA

Arvostettu urheilulehti Athletics Weekly (siirryt toiseen palveluun) rankkasi juuri Paavo Nurmen maailman kaikkien aikojen toiseksi parhaaksi miesjuoksijaksi etiopialaisen Kenenisa Bekelen jälkeen.

Kymmenen listalle pääsivät myös Hannes Kolehmainen ja Lasse Virén. Suomi on ainoa maa, josta kympin sakkiin mahtui kolme urheilijaa.

Suomen paras saavutus Lontoossa olympialaisissa oli purjelautailija Tuuli Petäjän hopeamitali. Paralympiaurheilijat toivat peräti neljää kultaa ja yleisurheilun pelasti täydelliseltä flopilta Antti Ruuskasen keihäspronssi.

Unohdetaanko haikailu suomalaisten yleisurheilu- ja hiihtosankarien perään ja ryhdytään suosiolla fanittamaan purjelautailijoita, paralympiaurheilijoita, naisjalkapalloilijoita ja salibandyä?

Ajankohtaisen kakkosen Huippu-urheiluillassa menestyksen avaimia etsii nimekäs joukko, muun muassa Mika Kojonkoski, Tuuli Petäjä, kultakelaaja Toni Piispanen, elokuvaohjaaja Arto Halonen ja urheilun monitoimimies Aleksi Valavuori.

Suorassa keskustelussa kysytään myös, voiko yleisurheilu- tai hiihtomitaleja saada ilman dopingia?

A2 Teema: Huippu-urheiluilta tiistaina 9.10. klo 21 TV2.